عایق بندی ساختمان و مهم‌ترین نکات قبل از انجام آن!

عایق‌بندی ساختمان و مهم‌ترین نکات قبل از انجام آن!

ضرورت عایق بندی ساختمان چیست و بهترین نوع عایق کدام است؟ عایق بندی ساختمان به منظور صرفه جویی در انرژی انجام می‌شود. در سال‌های اخیر که صنعت ساختمان‌سازی رو به رشد بوده شاهد ایجاد یک دغدغه مهم راجع به محیط زیست بوده ایم. به همین دلیل از راهکارهای مختلفی مانند بکارگیری از پروفیل upvc در پنجره و در دوجداره هستیم.خرید پنجره دوجداره نسبت به پنجره‌های قدیمی و آهنی رونق بیشتری گرفته و اغلب افراد ترجیح می‌دهند از این روش برای صرفه جویی در انرژی استفاده کنند. در این مطلب قصد داریم علاوه بر پرداختن به بهترین روش عایق بندی، اقدام به بررسی تاثیر درب و پنجره مناسب برای صرفه جویی در مصرف انرژی کنیم.

عایق بندی ساختمان به چه معناست؟

عایق‌بندی ساختمان به چه معناست؟

عایق بندی ساختمان با هدف صرفه جویی در انرژی انجام می‌شود. عایق‌ها از نظر کاربرد، عملکرد، فرم و جنس به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شود که رایج‌ترین آن‌ها عایق صوتی و رطوبتی می‌باشد. به طور کلی هر چیزی که از عبور جرم و انرژی جلوگیری کند عایق نامیده می‌شود. عایق‌ها علاوه بر پنجره دوجداره بر روی دیوارهای ساختمان، سقف و کف نیز کاربرد دارند. عایق بندی ساختمان نه تنها باعث صرفه جویی در مصرف انرژی گرمایشی می‌شود بلکه می‌تواند از ساختمان در برابر آتش سوزی نیز جلوگیری کند. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد ساختمان‌هایی که عایق هستند از دوام بیشتری نسبت به سایر سازه‌ها برخوردار می‌باشند.
سال‌های زیادی است که قوانین عایق کردن ساختمان تصویب شده اما اجرای آن از سال ۱۳۸۱ اجباری شد. در این قانون آمده که مقاومت حرارتی اجزای خارجی ساختمان باید بر طبق استانداردها باشد. رعایت این استانداردها باعث می‌شود که هزینه ساخت افزایش پیدا کند. اما پس از گذشت چند سال شاهد جبران این هزینه‌ها خواهیم بود و مطلقا به نفع بهره بردار تمام می‌شود.

💡 مطالعه بیشتر: انواع درب تراس و مهم‌ترین نکات قبل از خرید آن!

تاثیر درب و پنجره مناسب هنگام عایق بندی

تاثیر درب و پنجره مناسب هنگام عایق‌بندی
در عایق بندی ساختمان باید توجه زیادی به کیفیت پنجره دوجداره داشت. در برخی از این پنجره‌ها از شیشه دوجداره و برخی دیگر شیشه سه جداره استفاده می‌شود. قیمت شیشه دوجداره کمتر است و رواج استفاده از آن نیز بیشتر می‌باشد. اگر می‌خواهید عایق کردن ساختمان را به نحو اصولی انجام دهید باید اقدام به عایق بندی پنجره دوجداره کنید. اگر در این موضوع دقت زیادی به خرج ندهید قطعا دردسرهای زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. زیرا در فصول سرد سال شاهد ورود سرمای زیاد به فضای داخل خواهید بود و میزان مصرف انرژی به مقدار قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا خواهد کرد.
علاوه بر آن شاهد نفوذ آب و رطوبت نیز به درون خانه خواهیم بود. این امر می‌تواند سبب تخریب دیوارها، تخریب رنگ آن‌ها و رطوبت زدگی شود که قطعا در زیبایی خانه شما تاثیر منفی خواهد داشت. همان طور که پنجره‌ها نقش مهمی در عایق بندی ساختمان دارند باید به اهمیت درب‌ها نیز توجه داشته باشیم. امروزه درب‌ها نیز از پروفیل upvc تولید می‌شوند. در این بخش قصد داریم مهم‌ترین اجزا برای عایق بندی درب upvc و پنجره را مورد بررسی قرار دهیم.
شیشه: شیشه‌هایی که برای پنجره‌های معمولی یا دوجداره نصب می‌شوند باید به خوبی عایق شوند تا آب و رطوبت از درز آن‌ها وارد ساختمان نشود. برخی از افراد از لاستیک‌های درزگیر و برخی دیگر از چسب‌های مخصوص مانند چسب‌های سیلیکونی بدین منظور استفاده می‌کنند.
قاب پنجره: معمولا قاب‌هایی که برای پنجره دوجداره تعبیه می‌شود از نوع upvc می‌باشد که رسانایی بسیار کمی دارد و عملکرد آن مانند چوب است. این موضوع می‌تواند ورود و خروج سرما و گرما به فضای داخلی را کنترل کند.

نکته مهم!
علاوه بر دقت در انتخاب پروفیل، شیشه دوجداره، قاب و… باید به رگلاژ بودن پنجره‌ها نیز توجه داشته باشید. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم نصب پنجره را به افراد حرفه‌ای بسپارید. اگر پنجره به نحوی نصب شود که رگلاژ آن مشکل داشته باشد عایق بندی ساختمان نیز دچار ایراد خواهد شد. اغلب شرکت‌های ارائه دهنده و فروشنده پروفیل upvc و پنجره دوجداره، خدماتی نظیر نصب را نیز انجام می‌دهند.

💡 مطالعه بیشتر: درزگیر درب و پنجره دوجداره – معرفی کاربردی‌ترین روش!

بهترین روش برای عایق بندی ساختمان

بهترین روش برای عایق‌بندی ساختمان
عایق‌هایی که برای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل عایق پلیمری و عایق معدنی می‌باشد. عایق‌های پلیمری مانند یونولیت «پلی استایرن» می‌باشند که از نظر مقاومت حرارتی دارای ضریب بالاتری نسبت به عایق‌های معدنی هستند. همچنین دوام آن‌ها در برابر رطوبت نیز بالا می‌باشد. اگر بخواهیم بازه مقاومتی آن‌ها را در برابر حرارت در نظر بگیریم باید بگوییم که قادر به تحمل دما بین ۱۰۰ الی ۲۰۰ درجه سانتی گراد هستند. این عایق‌ها انعطاف‌پذیر نیستند.
منظور از عایق‌های معدنی پشم شیشه، پشم سرباره و پشم سنگ می‌باشد. عایق‌های معدنی تحمل دمای ۴۰۰ الی ۷۰۰ درجه سانتی گراد را دارند و در برابر حریق مقاوم هستند. از ویژگی‌های عایق معدنی می‌توان به‌عدم مقاومت در برابر رطوبت اشاره کرد. به همین دلیل هنگام استفاده از آن ها، از یک لایه محافظ رطوبت نیز استفاده می‌شود. در غیر این صورت امکان استفاده از آن‌ها به تنهایی میسر نمی‌باشد. این امر در خصوص مناطق مرطوب مانند استان‌های شمالی ایران حائز اهمیت است.

دسته بندی: اخبار

مقالات مشابه

نظرات کاربران

ارتباط با بوتیا صنعت
ارسال از طریق واتساپ