
درزگیری پنجره دوجداره و معرفی بهترین روشها برای انجام آن موضوعی است که قصد داریم در این مطلب به آن اشاره کنیم. اغلب افراد تمایل دارند در آسایش وعدم آلودگی صوتی زندگی کنند. درزگیری درب و پنجره دوجداره نه تنها آرامش صوتی را به شما هدیه میکند بلکه از نظر دما و حرارت نیز، موقعیت تثبیت شدهای را برای خانه شما به همراه خواهد آورد و به دنبال آن نیز شاهد صرفه جویی در مصرف انرژی صرفه جویی هستیم. برخی از افراد تصور میکنند که درزگیری پنجره دوجداره معنا ندارد زیرا این پنجرهها به خودی خود عایق هستند. در ادامه مطلب به بررسی این باور نیز اشاره میکنیم.
منظور از درزگیر پنجره دوجداره چیست؟
بهتر است قبل از اینکه به معرفی بهترین روش برای درزگیری پنجره دوجداره اشاره کنیم به این موضوع بپردازیم که انتخاب شیشه دوجداره و شیشه سه جداره نقش مهمی در عملکرد پنجره دارد. قیمت شیشه دوجداره مناسبتر است و در اغلب مدلهای پنجره از جمله پنجره یو پی وی سی کشویی، فولکس واگنی، دولنگه، تک لنگه و… کاربرد دارد. این پنجرهها از پروفیل upvc تولید میشوند و با روشهای مختلف میتوان میزان عایق بودن آنها را افزایش داد. یکی از بهترین روشهای درزگیری پنجره دوجداره استفاده از لاستیک درزگیر است. معمولا این لاستیکها در پروفیلها تعبیه میشوند و نقش مهمی در جلوگیری از تبادل حرارتی و صوتی دارند.
علاوه بر لاستیکهای درزگیر میتوان از چسبهای مخصوص نیز استفاده کرد. توصیه میکنیم در هنگام نصب پنجره از افراد متخصص کمک بگیرید تا تمام مراحل آن به طور اصولی انجام شود. به دلایل مختلف ممکن است در طول زمان شاهد بروز مشکل در عایقبندی پنجره باشید. در این شرایط نیز میتوانید با استفاده از چسبهای مخصوص نسبت به عایقبندی مجدد پنجره اقدام کنید.
اگر بخواهیم قیمت پنجره دوجداره را با پنجره آهنی مقایسه کنیم باید بگوییم که به دلیل ساختار و فناوری بکار رفته در آن از قیمت بالاتری برخوردار است. در اغلب ساختمانهای قدیمی خبری از پنجرههای دوجداره نبود. به همین دلیل ساکنین شاهد آلودگیهای صوتی و انتقال سروصدا از بیرون به فضای داخلی خانه بودند.
💡 مطالعه بیشتر: نمای کرتین وال چیست و چه تفاوتی با دیگر نماها دارد؟
بهترین روش درزگیری درب و پنجره دوجداره
لاستیک درزگیر:
همان طور که در بخش قبل اشاره کردیم استفاده از لاستیک درزگیر گزینه مناسبی برای عایق کردن درب و پنجره دوجداره محسوب میشود. استفاده از این لاستیکها باعث میشود تا فضای داخلی خانه در برابر حرارت، آب، رطوبت، صدا و… عایق شود. لاستیکهای درزگیر نه تنها برای درزگیری پنجره دوجداره بلکه برای درب دوجداره نیز مناسب است. متریال بکار رفته در آنها از پروپلین اتیلن دین مونومرمی است که باعث افزایش مقاومت پنجره در برابر نور خورشید، اکسیداسیون، فشار هوا و… میباشد. لاستیکهای درزگیر طول عمر بسیار بالایی دارند و طبق یک استاندارد یکسان تولید میشوند.
چسب سیلیکون ماستیک:
یکی دیگر از روشهایی که برای درزگیری انواع درب و پنجره دوجداره مورد استفاده قرار میگیرد چسب سیلیکون ماستیک است. پس از اینکه مراحل نصب پنجره با موفقیت به پایان رسید از این چسب استفاده میشود. اگر به هر دلیلی نتوانستید بلافاصله بعد از نصب پنجره از چسب استفاده کنید هیچ مشکلی به وجود نمیآید و شما هر زمان که تمایل داشته باشید میتوانید اقدام به درزگیری پنجره دوجداره با چسب ماستیک کنید.
چسب سیلیکون ماستیک بعد از خشک شدن به شدت در برابر عوامل محیطی مقاوم میشود و قابلیت ارتجاعی خود را نیز حفظ میکند. کاربرد آن بسیار آسان است و افرادی که فاقد تخصص هستند نیز میتوانند از آن استفاده کنند. این چسب در برابر تغییر رنگ و زرد شدن مقاومت بینظیری دارند و به سرعت نیز جذب میشوند.
💡 مطالعه بیشتر: قاب پنجره دوجداره چیست و چه تاثیری بر زیبایی ساختمان دارد؟
درزگیری پنجره دوجداره به چه دلیل انجام میشود؟
استفاده از درزگیر برای درب و پنجره دوجداره به قدری مهم است که امروزه تمام ساختمانهای در حال ساخت، از آن استفاده میکنند. زیرا صرفه جویی در مصرف انرژی به عنوان یکی از مهمترین دغدغهها شناخته شده است. در ادامه مطلب به بررسی مهمترین دلایل در خصوص عایقبندی پنجرهها به کمک درزگیر خواهیم پرداخت.
صرفه جویی در مصرف انرژی
هنگامی که صحبت از پنجره دوجداره و عایقبندی آن میشود بسیاری از افراد صرفه جویی انرژی در ذهنشان تداعی خواهد شد. اگر تا به حال در خانهای زندگی کردهاید که دارای پنجرههای قدیمی است حتما این موضوع را تجربه کردهاید که در تابستان دمای خانه زیاد و در زمستان دمای خانه بسیار کم است. این امر به دلیل تبادل حرارتی بسیار بالا در پنجرههای آهنی است و اجازه نمیدهد تا دمای خانه در حد مطلوب و ثابت باقی بماند. این مساله باعث میشود تا به طور دائم، دمای شوفاژ یا بخاری را افزایش دهیم.
جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت
یکی از مشکلاتی که در خصوص درزگیری پنجره دوجداره وجود دارد این است که آن را به یک فرد غیرماهر میسپارید و بعد از مدتی شاهد خواهید بود که آب و رطوبت به فضای داخلی خانه نفوذ میکند. این امر در مناطق پربارش مانند استانهای شمالی مشکل ساز خواهد بود. ورود رطوبت به فضای داخلی باعث میشود تا دیوارها رطوبت زده و سیاه شوند و تاثیر منفی بر دکوراسیون و زیبایی خانه خواهد داشت.
نظرات کاربران