شیشه سکوریت چه کاربردی دارد؟

شیشه سکوریت چه کاربردی دارد؟

شیشه سکوریت یا شیشه نشکن تحت فرآیند و عملیات حرارتی تبدیل به شیشه‌هایی مقاوم می‌شود که از نظر مکانیکی نسبت به نوع معمولی از ۵ برابر قدرت بیشتر برخوردار خواهد بود. اگر شیشه سکوریت دچار شکستگی شود به تکه‌های کوچک و لبه‌هایی فاقد قدرت برندگی تبدیل می‌شود. در این مطلب قصد داریم شما را با جوانب گوناگون این شیشه شامل تعریف دقیق از آن، نحوه تولید، مزایا، کاربرد و تفاوت آن با شیشه معمولی آشنا کنیم.

شیشه سکوریت چیست؟

شیشه سکوریت چیست؟

اگر بخواهیم به تعریف دقیقی از شیشه سکوریت بپردازیم باید بگوییم که شیشه‌های معمولی تحت عملیات حرارتی تبدیل به شیشه‌هایی می‌شوند که ما آن‌ها را به نام شیشه سکوریت می‌شناسیم. این شیشه‌ها از نظر قدرت مکانیکی ۵ برابر از شیشه‌های معمولی قوی‌تر و مستحکم‎تر هستند و در صورتی که دچار شکستگی شوند لبه‌های آن‌ها قدرت برندگی ندارند. به همین دلیل بهترین گزینه برای استفاده از آن‌ها صنعت خودرؤسازی می‌باشد. زیرا تصادفات جاده‌ای نقش مهمی در ایجاد مصدومیت و خسارات جانی دارند. هنگامی که از شیشه نشکن در جلو و عقب خودرو استفاده می‌شود امنیت آن به میزان چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. عملیات حرارتی بر روی انواع شیشه نظیر شیشه رنگی، رفلکس، لعاب دار و چاپ شده نیز امکان‌پذیر است.

نحوه تولید شیشه سکوریت

نحوه تولید شیشه سکوریت

در خصوص نحوه تولید شیشه‌های سکوریت باید به عملیات حرارتی آن اشاره کنیم. در این فرآیند جام شیشه باید به طور یکنواخت گرم شود و دمای آن به بیش از ۷۰۰ درجه سانتی گراد برسد. هنگامی که هوای سرد در اطراف آن جریان پیدا کند به سرعت دمای خود را از دست داده و سرد می‌شود. از آنجایی که لایه بیرونی شیشه زودتر از لایه داخلی سرد می‌شود استحکام بی‌نظیری در آن به وجود می‌آید. به همین دلیل مقاومت شیشه‌های سکوریت به وسیله عملیات حرارتی بیشتر خواهد بود.

مزایای شیشه سکوریت

مزایای شیشه سکوریت

یکی از دلایلی که سبب می‌شود شیشه سکوریت یکی از متریال پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی باشد مقاومت مثال زدنی آن است. زیرا با کیفیت و دارای خاصیت عایق‌بندی می‌باشند. در ادامه به سایر مزایای این شیشه اشاره می‌کنیم.

نشکن بودن

شیشه‌های سکوریت به دلیل نوع تولید، به عنوان شیشه‌های نشکن شناخته می‌شوند و در برابر شکستگی ایمن هستند. این ویژگی سبب می‌شود تا نسبت به شیشه‌های معمولی متمایز باشند. شما می‌توانید از این شیشه‌ها به عنوان شیشه دوجداره در پنجره دوجداره استفاده کنید. تنوع پنجره‌های دوجداره بسیار زیاد است و می‌توان به پنجره لولایی، پنجره کشویی و… اشاره کرد. شیشه‌های سکوریت علاوه بر تمام مزایایی که به آن‌ها اشاره کردیم و خواهیم کرد سبب ایجاد نمای زیبا در ساختمان نیز خواهند شد.

زیبایی

شیشه‌های سکوریت کاملاً صاف و بدون موج هستند. این امر به دلیل کیفیت بسیار بالای آن هاست که قابلیت تبدیل به پارتیشن نیز دارند. اگر در ساختمانی زندگی می‌کنید که سالن بزرگی دارد و می‌خواهید آن را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید توصیه می‌کنیم به سراغ شیشه‌های سکوریت بروید و از آن برای جدا‌سازی فضا‌ها استفاده کنید.

عایق بودن

صرفه‌جویی در انرژی یکی از دغدغه‌های اصلی در دنیای امروز است. بخش زیادی از انرژی گرمایی از طریق پنجره‌های قدیمی و شیشه‌های معمولی هدر می‌رفت. به همین دلیل از شیشه‌های سکوریت به عنوان شیشه‌های دوجداره استفاده می‌شود این شیشه‌ها به خوبی در برابر گرما و سرما مقاوم است و به صورت عایق عمل می‌کند.

فاقد لبه‌های تیز در حین شکستگی

قطعاً تا به حال با شکستن شیشه‌های معمولی مواجه شده‌اید. لبه‌های این شیشه‌ها بسیار تیز است و می‌تواند سطح پوست شما را خراش دهد. اما شیشه سکوریت فاقد این ایراد است و اگر دچار شکستگی شوند لبه‌های آن‌ها گرد خواهد بود و هیچ گونه خراشی ایجاد نخواهد کرد.

عدم شوک حرارتی

به دلیل تولید شیشه‌های سکوریت در دمای بیش از ۷۰۰ درجه، مقاومت زیادی در برابر تغییرات دمایی دارند. سرد و گرم شدن هوا نمی‌تواند سبب انقباض و انبساط شیشه و در نهایت شکستگی آن شود.

ضد زلزله و ضد حریق

اگر به دنبال شیشه‌ای هستید که در برابر آتش سوزی و زلزله مقاوم باشد باید به سراغ نوع سکوریت آن بروید. زیرا می‌توانند فشار زیادی را تحمل کنند و در صورتی که دچار تخریب شوند کمترین آسیب را به افراد خواهند رساند. لازم به ذکر است که شیشه‌های سکوریت یا نشکن از آخرین استاندارد‌های بین‌المللی برخوردار است.

شیشه سکوریت یا نشکن کجا استفاده می‌شود؟

شیشه سکوریت یا نشکن کجا استفاده می‌شود؟

شیشه‌های سکوریت در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که امنیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به طور مثال مهم‌ترین صنعتی که از شیشه‌های سکوریت بهره‌مند است صنعت خودرؤسازی می‌باشد. بکارگیری این شیشه در تولید خودرو سبب می‌شود که در حین تصادف حوادث کمتری رخ دهد و بر اثر تصادف خرد نشود.
کاربرد دیگر شیشه‌های سکوریت در سازه‌های بدون قاب یا فریم لس است. زیرا این قاب‌ها احتمال شکستگی و خرد شوندگی بیشتری دارند. به همین دلیل از شیشه‌های سکوریت در آن‌ها استفاده می‌شود تا در صورت شکستگی خطرات جانبی به همراه نداشته باشد.

شیشه‌های سکوریت در تولید شیشه راه پله، شیشه تراس، حمام‌های شیشه‌ای و مدرن، کف پله‌های شیشه‌ای، پارتیشن‌های شیشه‌ای، نرده‌های شیشه‌ای و… استفاده می‌شوند. لازم به ذکر است که شیشه سکوریت قابلیت برش و انعطاف‌پذیری ندارد. به همین خاطر این موارد باید قبل از سکوریت شدن و عملیات حرارتی انجام شود.

تفاوت شیشه سکوریت و شیشه دوجداره

تفاوت شیشه سکوریت و شیشه دوجداره

  • شیشه‌های سکوریت در برابر امواج صوتی مقاوم نیستند اما شیشه‌های دوجداره توانایی زیادی در عدم عبور امواج صوتی دارند. به همین دلیل در این بخش می‌توان امتیاز بیشتری به شیشه‌های دوجداره داد.
  • شیشه‌های دوجداره از امنیت بالاتری نسبت به شیشه‌های سکوریت برخوردار هستند اما این امر به معنی عدم مقاومت شیشه‌های سکوریت نیست. بلکه از هر دوی آن‌ها می‌توان به منظور افزایش ایمنی محل استفاده کرد.
  • نور خورشید دارای اشعه‌های مضر است. شیشه‌های دوجداره می‌توانند این اشعه‌ها را منعکس کنند و از خود عبور ندهند. اما شیشه‌های سکوریت این ویژگی را ندارند و سبب عبور اشعه‌های مضر خورشید خواهند شد.
  • شیشه سکوریت از نظر وزن امتیاز بیشتری نسبت به شیشه‌های دوجداره کسب می‌کند. زیرا سبک‌تر هستند و نصب آن‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شود.
  • شیشه‌های سکوریت بعد از برش می‌توانند تغییر ابعاد دهند و این کار با ابزار مخصوص انجام می‌شود اما شیشه‌های دوجداره بعد از برش قابلیت تغییر در ابعاد ندارند.
دسته بندی: مقالات

مقالات مشابه

نظرات کاربران

ارتباط با بوتیا صنعت
ارسال از طریق واتساپ