شیشه لمینت چیست و چه کاربردی دارد؟

شیشه لمینت چیست و چه کاربردی دارد؟

در سال‌های اخیر استفاده از شیشه لمینت توانست امنیت را ارتقا دهد. این نوع از شیشه‌ها نه تنها در انواع پنجره دوجداره بلکه در صنایع مختلف از جمله خودروسازی نیز دارای جایگاه ویژه‌ای هستند. قبل از آن شیشه رفلکس و انواع آن کاربرد زیادی داشتند اما به دلیل شکستگی و بروز خطرات جانبی، شاهد تولید و بکارگیری از شیشه لمینت هستیم. در این مطلب قصد داریم به بررسی جوانب مختلف این نوع از شیشه‌ها شامل کاربرد، ویژگی ها، قیمت و نحوه تشخیص آن بپردازیم.

شیشه لمینت چیست؟

شیشه لمینت چیست؟

شیشه لمینت را می‌توان یکی از انواع شیشه رفلکس دانست. در تولید شیشه لمینت از دو یا چند لایه شیشه همراه با طلق‌هایی از جنس پلی وینیل بوتیرات استفاده می‌شود که به اختصار آن را) ( PVB می‌نامیم. بکارگیری از این متریال باعث می‌شود که احتمال خرد شدن شیشه و بروز خطرات جانبی به صفر برسد. از زمانی که به تکنولوژی تولید شیشه‌های لمینت دست یافتیم شاهد ارتقا امنیت در حوزه‌های مختلف از جمله پنجره و شیشه دوجداره، صنعت خودروسازی و… هستیم. حتما می‌دانید که خرد شدن شیشه جلوی خودرو بر اثر تصادف باعث به وجود آمدن خسارات جانی خواهد شد. به همین دلیل در سال‌های اخیر تمام خودروسازان ملزم به استفاده از این شیشه‌ها در تولیدات خود شدند.
PVB یا پلی وینیل بوتیرات در پروسه تولید به شیشه چسبانده می‌شود و باعث افزایش مقاومت شیشه در برابر سوراخ شدن، خرد شدگی، عبور اشعه ماورای بنفش و… خواهد شد. جالب است بدانید که شیشه‌های لمینت می‌توانند از عبور اشعه‌های مضر به میزان ۹۹ ٪ جلوگیری کنند. این طلق‌ها دارای ضخامتی بالغ بر ۳۸ میکرون هستند اما اگر قصد بکارگیری از آن‌ها در پروژه‌های بزرگ را داشتید می‌توانید از ضخامت‌های ۷۶ الی ۱۵۲ میکرومتر نیز استفاده کنید.

شیشه لمینت دوجداره

همان طور که ذکر شد شیشه لمینت می‌تواند به عنوان یک مانع فیزیکی در برابر خطرات مختلف محسوب شود. در حال حاضر اغلب افراد ترجیح می‌دهند از این شیشه‌ها برای پنجره دوجداره استفاده کنند. زیرا معمولا سارقین در حین ورود به منزل اقدام به شکستن شیشه‌ها می‌کنند و شیشه‌های لمینت در برابر این موضوع مقاوم هستند. در مکان‌هایی مانند ادارات، بانک ها، صرافی‌ها و… که امنیت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و سلامت جان ارباب رجوع در خطر می‌باشد باید از شیشه‌های لمینت استفاده کرد.
یکی از ویژگی‌های این نوع از شیشه‌های مدرن، تنوع رنگی در آن هاست. همچنین در برابر انفجار و گلوله نیز از مقاومت کافی برخوردار هستند. در پروسه تولید شیشه‌های لمینت می‌توان از شیشه‌های نشکن در لایه‌های آن نیز استفاده کرد تا بدین وسیله اقدام به افزایش مقاومت حرارتی آن‌ها نیز کرده باشیم.

نحوه تشخیص شیشه لمینت چگونه است؟

بسیاری از افراد با نحوه تشخیص شیشه‌های لمینت آشنا نیستند و در هنگام خرید دچار سردرگمی می‌شوند. شیشه‌های لمینت از جوانب مختلفی مانند مقاومت، قابل تشخیص و تفکیک نسبت به سایر شیشه‌ها هستند. زیرا در روند تولید تحت حرارت قرار می‌گیرند و بعد از قالب گیری خنک می‌شوند. این عامل سبب می‌شود که مقاومت آن‌ها به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا کند.

شیشه لمینت به نحوی تولید شده که بعد از ضربات فراوان به آن، قطعات شیشه از یکدیگر جدا و پخش نمی‌شوند. این موضوع به عنوان مهم‌ترین عامل در تشخیص شیشه‌های لمینت محسوب می‌شوند. زیرا سایر مدل‌ها بعد از ضربه و خرد شدن در محیط پراکنده می‌شوند. با پیشرفت تکنولوژی شاهد تولید شیشه‌های لمینت در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف هستیم که رایج‌ترین رنگ‌ها شما آبی، زرد، قرمز و… می‌باشند. در بسیاری از مکان ها، از شیشه‌های لمینت برای زیباسازی محیط استفاده می‌شد اما بعد از اثبات مقاومت آن ها، به عنوان یک محصول کاربردی شناخته می‌شود که علاوه بر مقاومت، می‌تواند عایق صوت نیز شناخته شود.

کاربردهای شیشه لمینت چیست؟

شیشه لمینت دوجداره

همان طور که اشاره شد مهم‌ترین کاربرد شیشه لمینت در پنجره‌های دوجداره و خودرو می‌باشد. اما به جز این دو مورد می‌توان به صفحه مانیتور کامپیوتر، موبایل، کف آکواریوم، درب‌ها و… نیز اشاره کرد. طبق آزمایش‌ها و تست‌هایی که بر روی شیشه‌های لمینت انجام شده نشان می‌دهد که شکستن آن‌ها با ضربات مداوم پتک نیز غیر ممکن است و آسیبی که به آن وارد می‌شود خود را در قالب ترک‌های ریز نشان می‌دهد.

پس اگر سارقین قصد ورود به منزلی را داشته باشند که از شیشه‌های لمینت در درب و پنجره آن استفاده شده باشد باید شکستن شیشه را با سروصدای زیادی انجام دهند که قطعا برای سارقین امکان‌پذیر نخواهد بود. به دلیل امنیتی که شیشه‌های لمینت به وجود آورده‌اند می‌توان از آن‌ها در سقف نیز استفاده کرد. زیرا شکستگی آن‌ها باعث ریختن خرده شیشه بر روی افراد نخواهد شد.

ویژگی‌های شیشه لمینت در مقایسه با شیشه‌های معمولی

از مهم‌ترین مواردی که می‌توان در خصوص مقایسه شیشه‌های لمینت با شیشه‌های معمولی بیان کرد وزن آن هاست. شیشه‌های لمینت از وزن بیشتری نسبت به شیشه‌های ساده برخوردار هستند زیرا در روند تولید از لایه PVB در آن استفاده می‌شود. به دلیل پیشرفته‌تر بودن فناوری تولید شیشه‌های لمینت، قیمت آن نسبت به شیشه‌های ساده گران‌تر است.
اگر بخواهیم شیشه‌های لمینت با شیشه‌های ساده را از لحاظ ایمنی مقایسه کنیم باید بگوییم که شیشه‌های ساده از لحاظ امنیت هیچ نوع کارآیی ندارند و به جرات می‌توان گفت که استفاده از آن‌ها خطرناک است. تنوع رنگی در هر دو شیشه وجود دارد و می‌توانید انتخاب خود را بر اساس نوع محیط، دکوراسیون و… انجام دهید.

از دیگر تفاوت‌هایی که میان شیشه لمینت و شیشه معمولی وجود دارد این است که شیشه معمولی بعد از تولید، برش داده می‌شود و به ابعاد دلخواه در می‌آید. اما شیشه‌های لمینت قبل از ورود به کوره برش داده می‌شوند و بعد از اتمام پروسه تولید هیچ نوع تغییراتی در آن اعمال نمی‌شود. برش، لول زنی، سوراخ کاری و… قبل از ارسال به کوره انجام خواهد شد.

قیمت شیشه لمینت چقدر است؟

قیمت شیشه لمینت چقدر است؟

در این بخش نوبت به بررسی قیمت شیشه لمینت می‌رسد. قیمتی که بر روی انواع شیشه‌های لمینت نهاده می‌شود به نوع شیشه بکار رفته در آن، ضخامت و میزان شفافیت بستگی دارد. هر چه شیشه ضخیم‌تر و شفاف‌تر باشد از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. در حال حاضر برندها و تولیدکنندگان زیادی در کشور وجود دارند که اقدام به تولید این محصول می‌کنند. یکی از این برندها «بوتیا صنعت» می‌باشد که با بهره گیری از آخرین تکنولوژی و ماشین آلات مدرن دنیا اقدام به تولید انواع پنجره‌های دوجداره، شیشه دوجداره و سه جداره، پروفیل upvc، شیشه‌های لمینت و… می‌کند. برای استعلام قیمت می‌توانید به وب سایت این مجموعه مراجعه کنید.

دسته بندی: مقالات

مقالات مشابه

نظرات کاربران

ارتباط با بوتیا صنعت
ارسال از طریق واتساپ