
بعد از آشنایی با انواع پروفیل پنجره، قطعا انتخاب بهتری خواهید داشت. زیرا انواع پروفیل پنجره از نظر سطح مقطع و جنس با یکدیگر متفاوت هستند. میتوان آنها را از نظر سطح مقطع به پروفیل نبشی و پروفیل سپری و از نظر جنس به آلومینیومی، کامپوزیتی، pvc و پروفیل upvc تقسیمبندی کرد. در این مطلب قصد داریم به جوانب مختلف این موضوع و بررسی انواع پروفیل بپردازیم.
پروفیل درب و پنجره چیست؟
بهتر است قبل از اینکه به معرفی و بررسی ویژگیهای انواع پروفیل پنجره بپردازیم شما را با تعریفی از پروفیل آشنا کنیم. پروفیلها مقاطعی هستند که به کمک آن ها، میتوان انواع درب و پنجره را ساخت. در سالهای نه چندان دور به جای استفاده از پروفیل، از چارچوب فلزی و آهنی استفاده میشد. اگر مطالب قبلی وب سایت ما را دنبال کرده باشید به خوبی با معایب پنجرههای قدیمی آشنا هستید. از زمانی که متریالی نظیر pvc و upvc وارد صنعت ساختمانسازی شد شاهد این امر هستیم که انواع پنجره دوجداره مانند پنجره فرانسوی و پنجره ترمال بریک به کمک آنها تولید میشوند و خاصیت عایق، ضد سرقت، امنیت و… را دارند. انواع پروفیل پنجره از نظر سطح مقطع و جنس به دستهبندیهای مختلفی تقسیم میشوند.
انواع پروفیل درب و پنجره از نظر سطح مقطع
هدف از تولید پروفیل، ایجاد عایقبندی در پنجره است تا بتواند در برابر عوامل مزاحم از جمله امواج صوتی، گرد و غبار و حرارت مقاوم باشد. جالب است بدانید که میزان عایق بودن هر کدام از پروفیلها بر اساس تعداد حفرات موجود در آنها میباشد. هر چه تعداد حفرهها بیشتر باشد قابلیت جذب صدا، حرارت و امواج صوتی را دارند و آنها را به میزان کمتری وارد فضای داخلی میکنند. پروفیلها قابلیت سوراخ کاری دارند تا بدین وسیله بتوان تعداد حفرههای آن را افزایش داد.
پروفیل نبشی
پروفیل نبشی از انواع پروفیل پنجره به شمار میرود که در دسته پروفیلهای فلزی قرار میگیرد. سطح مقطع این پروفیل به نحوی است که از ۲ ضلع برابر یا نابرابر عمود بر یکدیگر تشکیل شده است. این نوع از پروفیلها نه تنها در صنعت ساختمانسازی بلکه در بسیاری از صنایع پرکاربرد هستند که میتوان از آن به صورت تکی یا ترکیبی استفاده کرد. اگر بخواهیم پروفیل نبشی را از نظر ظاهری بررسی کنیم باید آن را به L تشبیه کنیم. سطح این پروفیل با آلیاژ روی پوشانده میشود که مقاومت زیادی در برابر عوامل مخرب محیطی از جمله اکسیداسیون دارد. جنس بکار رفته در تولید پروفیل نبشی از آهن، فولاد، آلومینیوم و استیل میباشد.
آلومینیوم: پروفیلهای نبشی از جنس آلومینیوم با قالب ساخته میشوند و در تولید آنها از روش اکستروژن استفاده میشود. کیفیت تولیدی این پروفیل در سه نوع خام، رنگ شده و آنادایز شده میباشد. وزن آن سبک و قابلیت جوشکاری و سوراخکاری دارد.
آهن: پروفیلهای نبشی از نوع آهن، به عنوان پروفیلهای گالوانیزه شناخته میشوند که از آلیاژ آهن و روی در تولید آنها استفاده میشود. بین این دو آلیاژ از لایه پیلی الکتروشیمیایی استفاده میشود. بکارگیری از پروفیلهای گالوانیزه در مکانهایی که در معرض زنگ زدگی قرار دارند ضروری است.
استیل: پروفیلهای استیل به دو روش فابریک و پرسی تولید میشوند که هر کدام از آنها دارای پروسهای در روند ساخت میباشند. شکل ظاهری آنها L و V است. کاربرد پروفیلهای استیل در مکانهایی است که در معرض اکسیداسیون و خوردگی میباشند.
پروفیل سپری
پروفیل سپری از دیگر انواع پروفیل پنجره است که میتوان آن را از نظر سطح مقطعی به شکل T دانست. رایجترین متریال در تولید آن فولاد ST37 میباشد که ضخامت آن بالغ بر ۰.۹ الی ۲.۵ میلی متر میباشد. ضخامت ۲.۵ میلی متری آن کاربرد بسیار وسیعتری نسبت به سایر ضخامتها دارد. این پروفیل به دو صورت لبه گرد و لبه تیز به تولید میرسد.
پروفیلهای سپری به دو روش نورد سرد و نورد گرم تولید میشوند. نورد گرم همان روش فابریک میباشد که در آن ابتدا شمش فولادی را حرارت میدهند و بعد از آنکه به دمای مورد نظر رسید ضخامت آن را کاهش و طول آن را افزایش میدهند. این مرحله به کمک غلطک امکانپذیر است. پس از آن که ضخامت و طول ورق فولادی به میزان دلخواه رسید با استفاده از دستگاه برش، آن را در ابعاد مورد نظر برش میدهیم.
انواع پروفیل پنجره از نظر جنس
انواع پروفیلی که برای پنجره دوجداره تولید میشود نه تنها از نظر سطح مقطع بلکه از نظر جنس نیز با یکدیگر متفاوت هستند. در حال حاضر پروفیلها شامل آلومینیومی، کامپوزیتی، pvc، upvc و… میباشند که در ادامه مطلب به بررسی هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
پروفیل آلومینیومی
پروفیلهای آلومینیومی به عنوان یکی از پرکاربردترین پروفیلها در انواع پنجره به شمار میروند. اگر بخواهیم قیمت آن را نسبت به پروفیلهای آهنی و غیر آهنی بررسی کنیم باید بگوییم که از پروفیلهای آهنی ارزانتر هستند اما از پروفیلهای غیر آهنی گرانتر میباشند. استحکام پروفیل آلومینیومی بسیار زیاد است و به منظور طراحی ظریف و باریک مورد استفاده قرار میگیرند. منعطف بودن آن ها، قابلیت بازیافت و سازگاری با محیط زیست از ویژگیهای پروفیل آلومینیومی به شمار میرود. یکی از نکاتی که در خصوص استفاده از این پروفیلها وجود دارد این است که گزینه مناسبی برای صرفه جویی در مصرف انرژی به شمار نمیروند و حساسیت بسیار بالایی در هنگام جوشکاری دارند. به همین دلیل برای اتصال آنها از چسبهای بسیار قوی استفاده میشود.
پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی
پروفیل کامپوزیتی از دیگر انواع پروفیل پنجره به حساب میآید که از نوع غیر فلزی است. امنیت آنها بسیار زیاد است و به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه شناخته میشوند. به همین دلیل در سالهای اخیر بسیار مورد توجه مهندسین و ساختمان سازها قرار گرفته اند. نصب پروفیلهای کامپوزیتی بسیار آسان است و ویژگیهایی از جمله وزن کم، ضد حریق، ایمنی، استحکام، قابلیت شستشو، ماندگاری و… را دارند. عایق بودن آنها در برابر امواج صوتی و حرارتی مثال زدنی است و به دلیل سازگاری با محیط زیست میتوان آن را به عنوان یک گزینه مناسب قلمداد کرد.
تفاوت pvc و upvc
همان طور که میدانید پروفیل upvc به عنوان نسخه بهینه شده از pvc شناخته میشود که انتظار عملکرد بهتری در مقایسه با نمونه قبلی او داریم. پروفیل upvc از نظر عایق بودن، کارآیی بالاتری در برابر امواج صوتی، گرد و غبار و حرارت دارد. در حال حاضر از پروفیلهای upvc استفاده بیشتری میشود. زیرا تکنولوژی بکار رفته در آن پیشرفتهتر است.
پروفیل pvc در برابر تابش نور خورشید رنگ خود را از دست میداد و زیبایی او تحت تاثیر قرار میگرفت. اما این مشکل در نمونه بعدی یعنی upvc وجود ندارد و شاهد ماندگاری طولانی مدت آن از نظر رنگ و زیبایی هستیم و همین امر میتواند جلوه بیرونی و درونی ساختمان را حفظ کند. مناطقی که دارای آب و هوای نامعتدل هستند و سرما و گرمای شدیدی دارند باید از پروفیلهای upvc بهره بگیرند. زیرا در برابر تغییرات محیطی آسیب نمیبینند.
پروفیل درب و پنجره چوبی
پروفیلهای چوبی از دیگر انواع پروفیل پنجره به حساب میآیند که دارای مزایا و معایبی هستند. در خصوص مزایای پروفیل چوبی باید به زیبایی و خاصیت رنگپذیری آن اشاره کنیم. معمولا ساختمانهای لوکس و گران قیمت از این نوع پروفیل استفاده میکنند. زیرا جلوه بیرونی ساختمان را به شدت زیبا میکند. اما معایبی همچون احتمال پوسیدگی، عدم مقاومت در برابر حریق، احتمال نفوذ حشرات و… را دارند و از این نظر عمر کمتری نسبت به سایر پروفیلها از جمله کامپوزیتی، upvc و آلومینیومی دارند.
پروفیل درب و پنجره آهنی
در حال حاضر کمتر از پروفیلهای آهنی استفاده میشود. زیرا نمیتوانند عایق مناسبی برای حرارت، امواج صوتی و گرد و غبار باشند. با قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید، رنگ و زیبایی خود را از دست میدهند. پروفیلهای آهنی هیچ مقاومتی در برابر اکسیداسیون ندارند و به سرعت شاهد از بین رفتن رنگ آنها خواهیم بود.
نظرات کاربران