
در انتخاب انواع پنجره باید حساسیت زیادی به خرج دهید. زیرا پنجره تامین کننده نور محیط است. اگر منزل یا محل کار از پنجرههای کم با ابعاد کوچک برخوردار باشد و نتواند نور مورد نیاز محیط را تامین کند قطعا افراد بع مرور زمان دچار افسردگی میشوند. زیرا دریافت نور خورشید عامل مهمی در سرحال نگه داشتن انسان به شمار میرود. این موضوع در خصوص سایر جانداران نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب به معرفی انواع پنجره بپردازیم تا با مطالعه آن بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
انواع پنجره از نظر متریال
انواع پنجره از مواد و متریال مختلفی تولید میشوند که میتوان به آلومینیوم، چوب، آهن، upvc، کامپوزیت و… اشاره کرد. البته ناگفته نماند که به جز متریال، مدل هم در تولید انواع پنجره دوجداره دخیل میباشد. در حال حاضر پنجره دوجداره، پنجره کشویی، پنجره لولایی، تک حالته، دوحالته و… جزو مدلهای پرطرفدار در کشور محسوب میشوند که علاوه بر زیبایی، قابلیت تامین نور کافی در محیط را نیز دارند. انتخاب هر کدام از مدلها هیچ محدودیتی در محل زندگی و کار ندارد. بلکه میتوانید با توجه به عملکرد، مزایا و معایب آن یکی از بهترین مدلها را انتخاب کنید.
پنجره upvc
یکی از مدلهای رایج پنجرههای دوجداره، نوع upvc میباشد. این پنجرهها کاربرد بسیار گستردهای در صنعت ساختمانسازی دارند. پنجرههای upvc نسل دوم پنجرههای pvc میباشند که در مطالب گذشته به طور مفصل راجع به آنها صحبت کردیم. این متریال قابل بازیافت هستند و هیچ ضرری برای محیط زیست ایجاد نمیکنند. عایق صوتی و حرارتی از مهمترین ویژگیهای پنجره upvc به شمار میرود. Upvc نوعی پلاستیک سبک و البته قوی شناخته میشود که هیچ گونه روان کنندهای در آن استفاده نمیشود. به همین دلیل فاقد انعطافپذیری است و میتواند جایگزین مناسبی برای چوب و فلز باشد.
پنجره آلومینیومی
اگر بخواهیم پنجرههای آلومینیومی را از نظر کیفیت درجهبندی کنیم باید بگوییم که میتوان آنها بین پنجرههای چوبی و پنجرههای upvc قرار داد. در حال حاضر استفاده از این پنجرهها رایج نیست اما هنوز هم در برخی از ساختمانها نصب میشوند. به منظور رفع معایب و ایرادات پنجرههای آلومینیومی شاهد ورود پنجرههای ترمال بریک به بازار بودیم. یکی از مهمترین معایبی که در خصوص پنجرههای آلومینیومی وجود داشت که پنجره ترمال بریک توانست آن را مرتفع کند این است که عایق حرارتی نبود و در فصول گرم و سرد سال حرارت زیادی به خود جذب میکرد.
پنجرههای ترمال بریک به وسیله تیغههای پلی آمید به یکدیگر متصل میشوند و میتوانند حالتی مانند پنجره دوجداره را در پروفیل upvc ایجاد کنند. به همین دلیل عایق صوتی و حرارتی محسوب میشوند و طول عمر پنجره نیز افزایش پیدا میکند.
پنجره چوبی
از دیگر انواع پنجره میتوان به نوع چوبی اشاره کرد. حتما میدانید که پنجرههای چوبی جزو قدیمیترین پنجرهها به حساب میآیند که آنها را به وفور در خانههای قدیمی مشاهده کرده اید. در آن سالها چوب به راحتی در دسترس قرار داشت اما امروزه به دلیل مشکلات و دغدغههایی که در حوزه محیط زیست وجود دارد ترجیح داده میشود از سایر متریال استفاده شود. البته برخی از منازل که نمای مدرن دارند از چوب در آن استفاده میشود و میتواند اصالت آن را به خوبی نمایش دهد. پنجرههای چوبی از اتلاف انرژی جلوگیری میکنند و باعث صرفه جویی در آن خواهند شد. چوب خاصیت رنگپذیری دارد و میتوان آن را به رنگهای مختلف درآورد. امکان نصب شیشه دوجداره در پروفیلهای چوبی وجود دارد و محدودیتی از این بابت وجود ندارد.
از مهمترین معایبی که در خصوص انواع پنجره چوبی وجود دارد این است که هیچ مقاومتی در برابر آتش سوزی و حریق ندارد. همچنین در مقابل حمله حشرات موذی مانند موریانه نیز مصون نیست و ممکن است چوب به سرعت دچار خوردگی و پوسیدگی شود.
پنجره آهنی
خوشبختانه امروزه استفاده از پنجرههای آهنی منسوخ شده و دیگر ساختمان نوسازی را مشاهده نخواهد کرد که از متریال آهن برای ساخت پنجره استفاده کند. زیرا معایب زیادی داشتند که میتوان به زنگ زدگی، اتلاف انرژی، رنگ پریدگی و… اشاره کرد. افرادی که در محیطهای مرطوب مانند استانهای شمالی و جنوبی کشور زندگی میکنند نمیتوانند از این فریمها برای پنجره استفاده کنند زیرا به سرعت کیفیت خود را از دست میدهند. اما پنجره آهنی فاقد مزیت نیست. بلکه میتوان محاسنی مانندعدم ضربهپذیری و قابلیت رنگآمیزی اشاره کرد. اما به دلیل بیشتر بودن معایب نسبت به مزایا شاهد منسوخ شدن آنها هستیم.
پنجره کامپوزیتی
پنجرههای کامپوزیتی به عنوان جدیدترین نسل پنجره محسوب میشود که به کمک پیشرفت تکنولوژی و فناوری تولید شده است. این پنجره به صورت pvc و upvc ساخته میشود. معنای واژه کامپوزیت «ترکیب کردن» میباشد. پس میتوان نتیجه گرفت که تولید آن از ترکیب چند متریال استفاده شده است. این ترکیبات با یکدیگر واکنش نشان نمیدهند و میتوانند تضمین کننده کیفیت محصول باشند. کامپوزیت دوستدار محیط زیست است و قابل بازیافت و تجزیه میباشد. از این ماده نه تنها در صنعت درب و پنجرهسازی بلکه در بسیاری از صنایع استفاده میشود.
انواع یراق آلات پنجره
پس از اینکه به معرفی انواع پنجره پرداختیم نوبت به این میرسد که یراق آلات آن را نیز معرفی کنیم. یراق آلات از نظر زیبایی، رنگ، طرح، کیفیت و… در درجات مختلفی تولید میشوند. شما میتوانید استفاده از یراق آالات را مناسب با سلیقه و سبک دکوراسیون انجام دهید. زیرا هر کدام از آنها میتواند کاربرد پنجره را تغییر دهد. برندهای مختلفی در سرتاسر جهان در حوزه تولید یراق آلات انواع پنجره فعالیت میکنند. در کشور ایران نیز این شرایط وجود دارد. اما برخی از فروشگاهها مانند فروشگاه ایزی یراق با کسب نمایندگی از ۵۰ برند معتبر جهان این امکان را برای مشتریان ایجاد کرده که بتوانند محصول مورد نظر را بر اساس فاکتورهای تعیین شده انتخاب کند. یراق آلات پنجره شامل لولا، دستگیره، قفل و… میباشد.
پنجره با بازشوی تک حالته
منظور از پنجرههای بازشوی تک حالته این است که باز و بسته شدن پنجره فقط در یک حالت انجام میشود. این نوع از پنجرهها را میتوان در مکانهایی نصب کرد که فضای زیادی برای باز و بسته شدن دو لنگه وجود نداشته باشد. ریلها و فریمهای این پنجره جزو یراق آلات آن محسوب میشود.
پنجره با بازشوی کشویی
اگر تا به حال پنجره کشویی را دیده باشید به خوبی میدانید که آنها به طور ریلی در دو طرف راست و چپ باز و بسته میشوند. این پنجرهها نیز برای محیطهای کوچک مناسب است. آنها بر روی ریلی که در آن تعبیه شده و جزو یراق آلات آن محسوب میشود حرکت میکند.
پنجره با بازشوی تاشو
در حال حاضر که اغلب افراد در محیطهای بسته و آپارتمانی زندگی میکنند باید از درب و پنجرههایی بهره ببرند که برای فضای آنها مناسب باشد. به طور مثال پنجرههای تاشو گزینه مناسبی هستند. انتخاب دستگیره، لولا، قفل و پروفیل مناسب برای آنها میتواند عملکردشان را بهبود دهد.
پنجره با بازشوی دو لنگه
پنجرههایی که به آنها دولنگه گفته میشود از دو جهت در محور افقی باز و بسته میشوند. این مدل از انواع پنجره نیاز به فضای بیشتری دارد و بهتر است آن را در مکانی نصب کنید که فضای اضافی بابت باز و بسته کردن درب وجود داشته باشد.
پنجره با بازشوی آکاردئونی
اگر در محیطی زندگی میکنید که از عرض کافی برخوردار است میتوانید به سراغ پنجرههای آکاردئونی بروید. توجه داشته باشید که نصب این پنجرهها در سایر مکانها میتواند مشکلات زیادی را در استفاده از آنها به وجود آورد.
انواع شیشههای پنجره
شیشههایی که در پنجرههای دوجداره نصب میشوند شامل انواع مختلف نظیر ساده یا تک جداره، مشجر و طرح دار، شیشه دوجداره، شیشه هوشمند و… میباشد که هر کدام از آنها دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. به طور مثال شیشههای ساده یا تک جداره اولین نسل از شیشه محسوب میشوند که ضخامت آن بین ۲ الی ۲۰ میلی متر است. این شیشهها به شکل طرح دار و مشجر نیز تولید میشوند که اغلب شما آنها را در خانههای مادربزرگ و قدیمیهای فامیل دیده اید.
شیشههای دوجداره نسل بعد از شیشههای تک جداره به شمار میروند که مقاومت بالایی در برابر حرارت و آلودگیهای صوتی از خود نشان میدهند. قطعا زندگی در محیطهای شهری و شلوغ نیازمند آرامش است. شما میتوانید با استفاده از این شیشهها آرامش را به خانه یا محل کار بیاورید.
شیشههای هوشمند که توسط طلق PDLC تولید میشوند قادرند با استفاده از جریان برق، مات یا براق شوند. این شیشهها در اتاقهایی استفاده میشود که شفاف است و قصد دارید برای مدت کوتاهی یک حریم شخصی ایجاد کنید.
نحوه انتخاب بهترین پنجره
قطعا انتخاب انواع پنجره نیاز به تخصص و آگاهی دارد. توصیه میکنیم خرید را از برندهایی انجام دهید که از کیفیت آنها مطمئن هستید. در خرید پنجره باید قبل از هر چیز به نحوه عملکرد، نیاز خود و میزان توان اقتصادی توجه کنید. بسیاری از پنجرهها دارای مناسبترین عملکرد نظیر عایق حرارتی، صوتی، زیبایی، قیمت مناسب و و… هستند. نکته دیگری که باید مد نظر قرار دهید نوع پروفیل پنجره میباشد. در ابتدای مطلب به معرفی انواع پنجره پرداختیم و گفتیم که جدیدترین نوع آن پنجرههای کامپوزیتی میباشند.
نظرات کاربران