عایق صوتی پنجره

عایق صوتی پنجره

مهم‌ترین کاربرد عایق صوتی پنجره، جلوگیری از ورود اصوات مزاحم به فضای داخلی است. یکی از مشکلاتی که افراد در زندگی شهری تجربه می‌کنند آلودگی‌های صوتی است. این عامل می‌تواند آرامش و آسایش آن‌ها را تحت الشعاع قرار دهد. به همین دلیل تمام ساختمان‌های نوساز و در حال ساخت از عایق صوتی پنجره استفاده می‌کنند. پنجره upvc، پروفیل upvc، پنجره کشویی و شیشه دوجداره به نحوی تولید می‌شوند که می‌توانند به عنوان عایق عمل کنند.

عایق صوت چیست؟

عایق صوت چیست؟

عایق صوتی پنجره نوعی پوشش است که به منظور کاهش اصوات مزاحم و آلودگی‌های شنیداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر در شهرهای بزرگ و کلان شهرها زندگی می‌کنید یا در مرکز شهر ساکن هستید حتما تا به حال با این موضوع مواجه شده‌اید و آرامش خود را از دست داده اید. بهترین راهکار برای رفع این مشکل استفاده از عایق صوتی پنجره می‌باشد. استفاده از عایق نه تنها از ورود آلودگی‌های صوتی به فضای داخلی جلوگیری می‌کند بلکه می‌تواند همین کاربرد را در مورد حرارت نیز داشته باشد. با عایق کردن پنجره شاهد جلوگیری از ورود و خروج هوای سرد و گرم در فصول مختلف سال هستیم.

چگونه پنجره‌ها را عایق صدا کنیم؟

چگونه پنجره‌ها را عایق صدا کنیم؟

پنجره‌ها به عنوان یکی از اصلی‌ترین راه‌های ورود صدا به محیط داخلی می‌باشند که شما می‌توانید با اجرای راهکارهای ساده اقدام به عایق‌سازی آن‌ها کنیم. به طور مثال می‌توانید از پرده‌های ضخیم استفاده کنید. این پرده‌ها تاثیر زیادی در عایق کردن پنجره دارند. لازم به ذکر است که ورود نور طبیعی به فضای خانه ضروری می‌باشد. پس برای اینکه از این موضوع جلوگیری نشود از پرده‌هایی با رنگ روشن استفاده کنید. این روش بسیار ساده و کاربردی است که بسیاری از افراد آن را انجام می‌دهند. نوعی از پرده به نام پرده آکوستیک نیز وجود دارد که دارای لایه‌های اضافه می‌باشد و مانند عایق صوتی پنجره عمل می‌کند.

علاوه بر نصب پرده‌های آکوستیک روش‌های دیگر مانند استفاده از رنگ عایق نیز وجود دارد. جالب است بدانید که در سال‌های اخیر، شرکت‌های تولید کننده رنگ، نوعی رنگ را تولید کرده‌اند که می‌تواند به عنوان عایق عمل کند. رنگ‌آمیزی خانه با این روش می‌تواند از ورود سروصدای محیط بکاهد. اما نوبت به معرفی بهترین روش برای عایق‌سازی پنجره می‌رسد و آن هم استفاده از شیشه دوجداره، پروفیل upvc و پنجره upvc می‌باشد. پنجره‌های فلزی و قدیمی علاوه بر تمام معایبی که داشتند که یک ایراد بزرگ هم نیز در آن‌ها وجود داشت که‌عدم مقاومت در برابر صوت و حرارت بود. از زمانی که پنجره‌های دوجداره طراحی و تولید شدند و در آن‌ها از شیشه‌های دولایه استفاده شد شاهد کاربرد بی‌نظیر آن‌ها هستیم. این پنجره‌ها می‌توانند یک مانع بین محیط داخل و بیرون به وجود آورند و تمام امواج صوتی را به خود جذب کنند و اجازه ورود به درون خانه را ندهند.

آیا پنجره دوجداره عایق صوت است؟

آیا پنجره دوجداره عایق صوت است؟

در پنجره‌های دوجداره از شیشه‌هایی استفاده می‌شود که دولایه یا سه لایه هستند که ما آن‌ها به نام شیشه‌های چند جداره می‌شناسیم. بین شیشه‌ها از گاز آرگون پر می‌شود که یک نوع گاز بی‌خطر برای انسان است. قطعا هر چقدر تعداد لایه‌ها بیشتر باشد عملکرد مناسب‌تری خواهند داشت. برای اندازه گیری قدرت پنجره‌ها در کاهش سروصدای محیط یک معیار وجود دارد که آن را به نام STC می‌شناسیم. هر چه درجه این معیار بیشتر باشد به معنای عایق بودن پنجره است. به طور معمول درجه STC پنجره‌های معمولی و قدیمی بین ۱۸ الی ۲۰ می‌باشد اما پنجره‌های دوجداره بین ۲۸ الی ۳۲ است.

در حال حاضر شرکت‌های مختلفی در حوزه تولید پنجره دوجداره و عایق صوتی پنجره فعالیت می‌کنند که هر کدام از آن‌ها تلاش دارند از آخرین تکنولوژی روز جهان برای تولید محصولات خود بهره بگیرند. یکی از این برندها که به عنوان اولین تولید کننده پنجره‌های دوجداره در ایران شناخته می‌شوند برند «بوتیا صنعت» است. در طول سال‌های فعالیت این برند شاهد ارتقای مداوم کیفیت محصولات هستیم. به نحوی که اکنون قابل رقابت با برندهای خارجی می‌باشد و در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن دارد.

خصوصیات یک پنجره عایق صوت چه چیزهایی است؟

درباره ویژگی‌های عایق صوتی پنجره باید به نکات مهمی اشاره کنیم. اولین موردی که باید در این خصوص بیان شود این است که پنجره‌های دوجداره به دو روش تولید می‌شوند. برخی از آن‌ها با پروفیل یو پی وی سی و برخی دیگر با پروفیل آلومینیوم ساخته می‌شوند. نوع دوم به نام پنجره‌های ترمال بریک نیز شناخته می‌شوند که در مطالب گذشته راجع به آن صحبت کردیم. یک عایق صوتی مناسب باید از وزن و چگالی مناسب برخوردار باشد. چگالی با انتقال امواج صوتی ارتباط مستقیمی دارد. یعنی هر چه میزان چگالی بیشتر باشد مقاومت آن در برابر انتقال امواج صوتی نیز بیشتر خواهد بود. علاوه بر این موضوع شاهد تاثیر ضخامت بر انتقال این اصوات نیز هستیم.

اگر در خرید پنجره‌های دوجداره تخصص و مهارت ندارید توصیه می‌کنیم از افراد متخصص کمک بگیرید یا به سراغ برندهایی بروید که از کیفیت آن‌ها مطمئن هستید. خوشبختانه برندهای معتبر در ایران علاوه بر تولید و فروش، خود را موظف به راهنمایی و مشاوره می‌دانند.

نکته دیگری که در خصوص ویژگی‌های عایق صوتی پنجره به آن اشاره می‌کنیم تولید آن با استفاده از متریال و مواد اولیه استاندارد است. در حال حاضر مواد اولیه در کیفیت‌های مختلفی در بازار وجود دارند. معمولا پنجره‌های ارزان قیمت از مواد بی‌کیفیت ساخته شده‌اند که عملکرد خاصی در برابر آلودگی‌های صوتی، حرارت و… ندارند.

اگر می‌خواهید پنجره از عملکرد مناسبی برخوردار باشد باید از یراق‌های دوحالته استفاده کنید. این یراق‌ها سبب می‌شود تا هنگام باز و بسته کردن پنجره، لاستیک‌هایی که در فریم پنجره قرار دارند به خوبی به یکدیگر فشرده شوند و پنجره کاملا عایق شود. توجه به کیفیت لاستیک‌ها اهمیت زیادی دارد.

بهترین نوع پنجره عایق صوتی کدام است؟

بهترین نوع پنجره عایق صوتی کدام است؟

مهم‌ترین نکته‌ای که درباره بهترین پنجره عایق باید درنظر داشته باشید تولید استاندارد آن است. برای تولید پنجره‌های دوجداره قواعد و اصول فنی وجود دارد که اگر رعایت نشوند، نتیجه کار بسیار بی‌کیفیت خواهد شد. به طور مثال جاسازی لوله‌ها و یراق آلات باید کاملا اصولی باشد. ضخامت استاندارد، لاستیک‌هایی از جنس EPDM، لولای قابل تنظیم و… می‌تواند بهترین پنجره عایق صوتی را تشکیل دهد. نکته بعدی استفاده از پروفیل‌های UPVC ۵ کاناله است. به این معنا که باید حفره‌هایی که در ضخامت پروفیل قرار دارند ۵ عدد باشند تا بتوانند به خوبی امواج صوتی را به خود جذب کنند و از عبور آن‌ها جلوگیری کنند. هر چه تعداد این کانال‌ها بیشتر باشد عایق پنجره نیز قوی‌تر خواهد بود.

دسته بندی: مقالات

مقالات مشابه

نظرات کاربران

ارتباط با بوتیا صنعت
ارسال از طریق واتساپ