
یکی از سوالاتی که در هنگام خرید پنجره دوجداره برای افراد به وجود میآید این است که «پنجره کشویی یا لولایی؟» کدام بهتر است؟ قطعا پاسخ به این سوال نیازمند بررسی جوانب مختلفی میباشد. اصلیترین تفاوتی که میتوان بین این دو پنجره قائل شد در میزان عایق بندی، قیمت، کاربرد و… است. باید بگوییم که عایقبندی پنجرههای لولایی نسبت به کشویی بهتر است. زیرا از لولا برای اتصال بین لنگه و فریم استفاده میشود. به همین دلیل اصطکاک کمتری میان آنها رخ میدهد و در نتیجه طول عمر بالاتر و راندمان بهتری دارند. همچنین باز و بسته کردن آن نیز نسبت به پنجره کشویی راحتتر است. در این مطلب قصد داریم علاوه بر پاسخ به این پرسش که «پنجره کشویی یا لولایی؟» به موضوعاتی از جمله تفاوت ها، کاربردها و مزایا بپردازیم.
چه پنجرهای مناسب ساختمان شما است؟
بهتر است قبل از اینکه به بررسی پنجره کشویی یا لولایی بپردازیم به این موضوع اشاره کنیم که چه نوع پنجرهای برای ساختمان شما بهتر و مناسبتر است؟ افراد برای انتخاب پنجره گزینههای متعددی پیش رو دارند و با محدودیت مواجه نیستند. تفاوت پنجرهها در متریال، ظاهر، عملکرد و… آن هاست. با اطلاع از مزایا و کاربرد هر کدام از آنها میتوانید یک انتخاب عالی داشته باشید. اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه پنجره داشته باشیم باید بگوییم که پنجره یک واژه سانسکریتی است و به معنای قفس میباشد. این واژه از قرن ۴ وارد زبان فارسی شد. امروزه پنجره به عنوان یکی از مهمترین ضروریات هر ساختمان به شمار میرود و اگر بتوانیم به بهترین نحو از آن استفاده کنیم کمک زیادی به زیبایی ساختمان خواهد شد. یکی از سوالاتی که اغلب افراد در هنگام خرید پنجره با آن مواجه میشوند و اغلب اوقات پاسخی برای آن پیدا نمیکنند این است که کدام پنجره برای ساختمان آنها بهتر است؟ پنجره کشویی یا لولایی؟
پنجره برای ساختمان کاربرد زیادی دارد. اگر در مکان مناسب نصب شود باعث تهویه هوا و تامین نور طبیعی خواهد شد. ابعاد، رنگ، فرم و بسیاری از ویژگیها بر اساس شرایط اقلیمی و نیاز افراد تعیین میشود. در سالهای نه چندان دور از پنجرههای فلزی استفاده میشد اما به دلیلعدم کارآیی مناسب شاهد تولید پنجره upvc و دوجداره بودیم که توانستند تا حد زیادی نیاز افراد را به عایق بندی، استحکام و زیبایی پنجره تامین کنند. در حال حاضر پنجره دوجداره رنگی از دیگر تولیدات این مجموعه به حساب میآید.
تفاوتهای پنجرههای کشویی و لولایی
در این بخش قصد داریم به تفاوت پنجره کشویی یا لولایی بپردازیم و علاوه بر بررسی ویژگیهای فنی، به کاربرد آنها نیز اشاره کنیم. پنجره کشویی دوجداره دارای پروفیل بازسازی نیست. به این معنی که نمیتوان به منظور بازسازی فریم پنجره از آنها استفاده کرد. به همین دلیل اگر قصد بازسازی پنجره را دارید نوع کشویی برای شما گزینه مناسبی به شمار نمیرود.
میزان عایقبندی
پنجرههای لولایی به دلیل دارا بودن لاستیکهایی به نام EPDM از عایقبندی بهتر و مناسبتری نسبت به پنجرههایی کشویی برخوردار هستند. زیرا وجود این لاستیک بین لنگه و فریم باعث میشود که باز و بسته کردن با فشار بیشتری انجام شود و از ورود و خروج هوا جلوگیری شود. در حال حاضر اصلیترین استفاده از پنجرههای دوجداره، صرفه جویی در انرژی و سپس زیبایی محیط است.
لاستیک EPDM در پنجره کشویی وجود ندارد و در هنگام بسته شدن، در مجاورت فریم قرار میگیرد و لنگه پنجره در هنگام بسته شدن هیچ نوع فشاری به فریم وارد نمیکند. بجای این لاستیک از درزگیر برای جلوگیری از ورود حشرات و آلودگیهایی نظیر گرد و خاک استفاده میشود. لازم به ذکر است که استفاده از پنجرههای کشویی تک ریل بهتر از دو ریل است. زیرا هر چه تعداد ریلها کمتر باشد کارآیی پنجره بهتر خواهد بود.
ضخامت شیشه
در خصوص پنجرههای کشویی باید بگوییم که ضخامت شیشه دوجداره بیشتر است و همین امر سبب شده تا فاصله کمتری میان جدارهها وجود داشته باشد. در این شرایط از میزان کمتری گاز آرگون استفاده میشود که سبب کاهش خاصیت عایقبندی آن شده است. گاز آرگون نوعی گاز بیخطر خانگی به شمار میرود که نقش مهمی در عایقبندی شیشه دوجداره و شیشه سه جداره دارد.
پروفیل
پروفیلی که در پنجره کشویی بکار میرود از نوع تک ریل است که از نظر ضخامت، ضخیمتر از پنجره لولایی میباشد. این مساله باعث میشود که زیبایی پنجره کشویی کمتر از پنجره لولایی باشد و لنگههای ثابت جلوتر قرار بگیرند و در یک راستا و موازات نباشند. لنگه پنجره کشویی در هنگام باز شدن بر روی یکدیگر قرار میگیرند و سبب دشواری در شستشوی آن خواهد شد. اما پنجرههای لولایی به این دلیل که بعد از باز شدن، میتوان به تمام بخشها دسترسی پیدا کرد سهولت بیشتری در نظافت دارند.
کاربردهای پنجره کشویی
پنجرههای کشویی علی رغم تمام ایرادات و مزایایی که دارد جزو یکی از محبوبترین پنجرههای دوجداره شناخته میشود که طرفداران بسیار زیادی دارد. این پنجرهها در محیطهای مختلفی قابل نصب هستند. اگر به مکانیزم این پنجره دقت کنید به خوبی متوجه میشوید که حرکت آنها به صورت افقی است. توصیه میکنیم قبل از انتخاب پنجره کشویی یا لولایی ابتدا از کاربرد و زیبایی هر کدام از آنها مطلع شوید.
اگر در مناطق معتدل و خوش آب و هوا زندگی میکنید استفاده از پنجرههای کشویی برای شما مناسب خواهد بود. زیرا باز و بسته کردن آنها با سهولت انجام میشود و میتوانید به راحتی از هوای بیرون استفاده کنید و هوای محیط را تهویه کنید. اما اگر در مناطقی زندگی میکنید که آلودگیهایی نظیر گرد و خاک و آلودگیهای صوتی دارد توصیه میکنیم از پنجره لولایی بهره بگیرید. زیرا پنجره کشویی حدود ۲۰ ٪ نسبت به پنجره لولایی از عایقبندی کمتری برخوردار است. نصب این پنجرهها برای تراس، اتاق خواب، آشپزخانه، ورودی منزل مناسب میباشد.
مزایای پنجرههای کشویی
از مهمترین مزایای پنجرههای کشویی این است که میتوانید به راحتی انواع پرده و کرکره را بر روی آن نصب کنید. توجه داشته باشید که پنجرههای کشویی چه عایق باشند یا نباشد، اجازه ورود گردو غبار و ذرات آلاینده به فضای داخلی را نمیدهند. اگر در محیطهای کوچک زندگی میکنید میتوانید از این نوع پنجره بهرهمند شوید. زیرا به دلیل ریلی بودن، فضای بسیار کمی را اشغال میکنند.
کاربردهای پنجره لولایی
در خصوص کاربرد پنجره کشویی یا لولایی باید اشارهای به محدودیتهای آنها نیز داشته باشیم. در پنجرههای لولایی هیچ محدودیتی وجود ندارد. در بخش قبل به این موضوع اشاره کردیم که کاربرد پنجرههای کشویی در مناطقی است که کمتر دچار آلودگی میباشد و دارای آب و هوای معتدل است. اما شما میتوانید از پنجرههای لولایی در تمام مکانها استفاده کنید.
اگر منزل شما دارای منظره و چشمانداز زیبایی است توصیه میکنیم با نصب پنجره لولایی، امکان مشاهده فضای خارجی را فراهم کنید. برخی از خانهها دارای راه پله و راهروهایی هستند که میتوان از پنجره یا درب لولایی برای آنها استفاده کرد. این پنجرهها نورگیر هستند و میتوان برای مکانهایی نظیر گلخانه و آلاچیق از آنها بهره برد.
مزایای پنجره لولایی
در پنجرههای لولایی از یراق آلات بسیار باکیفیت و مستحکم استفاده میشود. تمام یراق آلاتی که در پنجره لولایی نصب میشود در زیر محور بازشو تعبیه میشوند. به همین دلیل از بیرون قابل مشاهده نیستند و زیبایی آن را تامین میکنند. رگلاژ و تنظیم پنجره لولایی بسیار آسان است و نسبت به سایر مدلها روانتر و کارآمدتر عمل میکنند.
نظرات کاربران