آموزش عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون + بررسی مزایا و معایب آن

آموزش عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون + بررسی مزایا و معایب آن

عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون یکی از روش‌های کاربردی برای مسدود کردن راه ورود هوا می‌باشد. در بسیاری از مواقع شاهد این موضوع هستیم که با افزایش دمای بخاری و شوفاژ، دمای داخل خانه گرم نمی‌شود. این امر به دلیل وجود درز یا فرسودگی در پنجره می‌باشد. ناگفته نماند که این مساله فقط مختص به پنجره‌هایی همچون پنجره کشویی، تک لنگه، دولنگه، فولکس واگنی و… نمی‌باشد. بلکه انواع درب دوجداره مانند در کشویی نیز دچار این مشکل می‌شوند. در هنگام خرید پنجره دوجداره باید به کیفیت قطعات مختلف آن مانند پروفیل upvc توجه داشته باشید. در این مطلب شما را با جوانب مختلف عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون از جمله روش آن، مزایا و معایب آشنا خواهیم کرد.

منظور از عایق کردن پنجره چیست؟

بهتر است قبل از اینکه به آموزش عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون بپردازیم به توضیحی مختصر درباره عایق‌سازی اشاره کنیم. در حال حاضر پنجره‌های دوجداره به عنوان یکی از بهترین ابزارها برای صرفه جویی در مصرف انرژی وعدم ورود هوای سرد یا گرم به درون ساختمان شناخته می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود تا دمای خانه ثابت و در حد مطلوب باقی بماند. پنجره‌های نسل جدید به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های مدرن دارای قطعات مختلفی مانند پروفیل upvc هستند که قابلیت تعمیر و درزبندی را در اختیار افراد قرار می‌دهد. بهترین روش برای عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون می‌باشد. چسب‌های سیلیکونی به دلیل ساختار و فرمولاسیونی که دارند به راحتی منافذ هوا را مسدود می‌کنند و اجازه نمی‌دهند تا محیط داخل ساختمان در فصل تابستان گرم و در فصل زمستان سرد شود.
چسب‌های سیلیکونی نه تنها عایق حرارتی هستند بلکه می‌توانند در نقش عایق صوتی نیز ظاهر شوند. اگر در محیط‌های پرسروصدای شهری زندگی می‌کنید و آسایش و آرامش شما دچار اختلال شده باید اقدام به عایق کردن درب و پنجره کنید. در واقع فرقی ندارند که پنجره شما از چه نوعی است. برخی از افراد تمایل دارند از پنجره‌های فولکس واگنی برای افزایش زیبایی محیط زندگی خود استفاده کنند اما برخی دیگر به کاربرد پنجره اهمیت بیشتری می‌دهند تا زیبایی آن! به همین دلیل ممکن است در هنگام خرید پنجره دوجداره اقدام به انتخاب ساده‌ترین مدل آن یعنی تک لنگه یا دولنگه کنند.

💡 مطالعه بیشتر: آشنایی با استین گلس و کاربرد آن در پنجره دوجداره

روش عایق کردن پنجره دوجداره با چسب سیلیکون

روش عایق کردن پنجره دوجداره با چسب سیلیکون
اگر می‌خواهید از چسب سیلیکونی برای عایق کردن پنجره استفاده کنید باید ابتدا محل نفوذ هوا را پیدا کنید. افرادی که در این زمینه تجربه ندارند روش‌های مختلفی را برای پیدا کردن این منفذ امتحان می‌کنند. اما بهترین روش استفاده از نور است. در هر قسمتی که نور چراغ و نور خورشید قابل رویت بود به این معناست که هوا از آن نقطه وارد می‌شود. به طور معمول درزگیری پنجره دوجداره بعد از نصب انجام می‌شود اما اگر بعد از گذشت مدتی قصد داشتید این کار را انجام دهید باید به سراغ خرید چسب سیلیکونی ماستیک یا خالص بروید. این دو نوع از چسب‌های سیلیکونی دارای پلی دی متیل سیلوکسان می‌باشند که قدرت چسبندگی آن‌ها بسیار زیاد است و گزینه مناسبی برای مصارف خانگی و صنعتی محسوب می‌شوند.
برای شروع باید گرد و خاکی که در اطراف پنجره وجود دارد را کاملا پاکسازی کنید. بهتر است این کار را با یک دستمال نمدار انجام دهید و اجازه دهید تا نم آن خشک شود. زیرا خشک بودن سطح مورد نظر استحکام و مقاومت چسب سیلیکونی را افزایش می‌دهد. اکنون باید چسب را با دقت زیاد بر روی سطح مورد نظر بریزید. اگر در حین انجام کار شاهد ریختن چسب اضافی بر روی سایر قسمت‌ها بودید نگران نباشید زیرا به راحتی تمیز می‌شود. بعد از ریختن چسب به اندازه کافی بر روی منافذ و درزها اجازه دهید تا کاملا خشک شود و تاثیر خود را نشان دهد.

💡 مطالعه بیشتر: آشنایی با پنجره خلیجی و کاربرد های جالب آن

مزایا و معایب استفاده از چسب سیلیکون در عایق کردن پنجره

مزایا و معایب استفاده از چسب سیلیکون در عایق کردن پنجره
عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون مزایای زیاد دارد. این چسب خاصیت خود را در دمای کم یا زیاد از دست نمی‌دهد و رنگ آن در طول زمان ثابت می‌ماند. چسب‌های سیلیکونی به دلیل ترکیبات و فرمولاسیونی که دارند در برابر اشعه‌های مضر UV و مواد شیمیایی از مقاومت کافی برخوردار هستند و می‌توانند قابلیت درزبندی و درزگیری بالایی داشته باشند. یکی از مشکلاتی که برخی از افراد با آن مواجه می‌باشند این است که در گوشه و کنار پنجره شاهد رشد قارچ و کپک هستند. استفاده از چسب‌های سیلیکونی از رشد این باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.
از دیگر مزایای چسب سیلیکونی این است که در طول زمان گچی نمی‌شود و پایداری حرارتی آن به میزان قابل ملاحظه‌ای خوب است. مقاومت سایشی و ضد ضربه بودن آن باعث می‌شود تا عمر مفید پنجره دوجداره و پروفیل آن افزایش یابد. جالب است بدانید که امکان بکارگیری از این چسب در مجاورت آب آشامیدنی نیز وجود دارد. زیرا کاملا ضد آب است.
در خصوص مزایای عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون توضیح دادیم. قطعا مزایای این کار بسیار بیشتر از معایب آن است. معایب چندانی در این خصوص وجود ندارد و طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد که چسب‌های سیلیکونی بهترین روش برای عایق‌بندی پنجره دوجداره به حساب می‌آیند.

دسته بندی: مقالات

مقالات مشابه

نظرات کاربران

ارتباط با بوتیا صنعت
ارسال از طریق واتساپ