نقش گاز آرگون در شیشه دوجداره

نقش گاز آرگون در شیشه دوجداره

وجود گاز آرگون در شیشه دوجداره سبب عایق‌بندی آن‌ها در برابر دما، صوت، آلودگی و… می‌شود. در حال حاضر استفاده از پنجره دوجداره و سه جداره رواج زیادی پیدا کرده است. این پنجره‌ها می‌توانند نقش مهمی در صرفه‌جویی انرژی و البته زیباسازی محیط داشته باشند. در این مطلب به نقش گاز آرگون در شیشه دوجداره خواهیم پرداخت و مطالب زیادی از جمله تست گاز آرگون، تشخیص آن در بین شیشه و… را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

گاز آرگون چیست؟

گاز آرگون چیست؟

وجود گاز آرگون در شیشه دوجداره بسیار ضروری است. زیرا می‌تواند نقش پررنگی در عایق کردن شیشه در برابر حرارت، صوت و گرد و غبار داشته باشد. بهتر است قبل از اینکه به بررسی گاز آرگون در شیشه دوجداره بپردازیم شما را با این گاز آشنا کنیم. حتماً تا به حال نام گاز آرگون را شنیده‌اید. این گاز که در جدول تناوبی با علامت اختصاری Ar دیده می‌شود جزء گاز‌های خنثی به شمار می‌رود و اصطلاحاً نجیب است. به این معنی که با هیچ ماده دیگری واکنش نشان نداده و کاملاً بی‌بو، بی‌رنگ و بی‌مزه می‌باشد. دلیل تزریق گاز آرگون بین شیشه دوجداره غیر آتش‌زا و ایمن بودن آن است. لازم به ذکر است که استنشاق این گاز به مدت طولانی سبب خفگی افراد خواهد شد.

چرا بین شیشه‌های دوجداره گاز آرگون وجود دارد؟

چرا بین شیشه‌های دوجداره گاز آرگون وجود دارد؟

در مطالب گذشته به این موضوع اشاره کردیم که استفاده از پنجره‌های قدیمی و فریم‌های فلزی عامل مهمی در هدر رفتن انرژی محسوب می‌شود. خوشبختانه در طی سال‌های اخیر به خوبی در این زمینه فرهنگ‌سازی شده و افراد ترغیب شده‌اند با استفاده از پنجره دوجداره در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند. در بین شیشه‌های پنجره دوجداره از گاز آرگون استفاده می‌شود که پیامد‌های مثبتی از جمله عایق صوتی و حرارتی را دارد. گاز آرگون کاملاً بی‌خطر و ایمن است و هیچ عوارضی برای افراد به دنبال ندارد.

نقش گاز آرگون در شیشه دوجداره چیست؟

نقش گاز آرگون در شیشه دوجداره چیست؟

گاز آرگون در شیشه دوجداره نقش بسیار پررنگی در عایق‌سازی آن دارد. در دنیای امروز که با کمبود انرژی‌های تجدیدناپذیر مواجه هستیم باید حداکثر تلاش خود را در صرفه‌جویی انجام دهیم. وجود این گاز در شیشه دوجداره و سه جداره از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا توسط این گاز می‌توان از مزایای زیادی بهره‌مند شد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

عایق صوتی

تقریباً تمام افراد می‌دانند که پنجره‌ کشویی دوجداره به عنوان عایق صوتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما چه عاملی سبب می‌شود تا شیشه دوجداره خاصیت عایق بودن پیدا کند؟ گاز آرگون می‌تواند ۹۰ % فضای خالی بین شیشه‌ها را پر کند و از عبور امواج صوتی جلوگیری به عمل آورد. جالب است بدانید که سرعت صوت در هوا به میزان ۳۵۰ متر بر ثانیه محاسبه می‌شود و سرعت گاز آرگون به میزان ۳۲۰ متر بر ثانیه می‌باشد. به همین دلیل امواج صوتی بعد از برخورد با گاز آرگون سرعت‌شان به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند.

کاهش ضریب هدایت

گاز آرگون دارای ضریب هدایت پایین‌تری نسبت به شیشه و هوا می‌باشد. به همین دلیل گزینه مناسبی برای تزریق در بین لایه‌های شیشه محسوب می‌شود. قطعاً هر چه ضریب هدایت کمتر باشد انتقال انرژی آرام‌تر انجام می‌شود و عامل مهمی در صرفه‌جویی انرژی به شمار خواهد رفت.

کاهش‌رسانایی حرارتی

گاز آرگون در شیشه دوجداره یک نقش مهم دیگر نیز بر عهده دارد و آن هم کاهش‌رسانایی حرارتی می‌باشد. هنگامی که این گاز در بین دو جداره تزریق می‌شود و ۹۰ % فضا را پر می‌کند انتقال هوای سرد و گرم انجام نمی‌شود و اصطلاحاً همرفتی هوا از بین خواهد رفت. این عامل سبب می‌شود تا ذخیره انرژی در محیط به بالاترین میزان خود برسد.

گاز آرگون بین شیشه‌ها چقدر باید باشد؟

گاز آرگون بین شیشه‌ها چقدر باید باشد؟

میزان استاندارد گاز آرگون در شیشه دوجداره ۹۰ % است. این مقدار سبب می‌شود تا عایق‌بندی به بهترین شکل انجام شود. البته لازم به ذکر است که وجود گاز آرگون به میزان ۷۵% نیز پاسخگوی نیاز شما خواهد بود اما بهتر است که تزریق گاز را به طور کامل انجام دهید. گاز آرگون جزء آن دسته از گاز‌هایی محسوب می‌شود که تخلیه آن به کندی است. اگر استاندارد‌ها به خوبی رعایت شوند و حادثه‌ای در راستای تخلیه گاز آرگون رخ ندهد می‌تواند شاهد کارآیی مناسب آن به مدت حداقل ۲۰ سال بود.

تست گاز آرگون شیشه دوجداره

تست گاز آرگون شیشه دوجداره

همان طور که در ابتدای مطلب اشاره شد گاز آرگون جزء گاز‌های بی‌بو و بی‌رنگ است. به همین دلیل وجود یا عدم وجود این گاز توسط چشم تشخیص داده نمی‌شود. سؤال مهمی که در این بخش به وجود می‌آید این است که چگونه می‌توان به وجود این گاز در بین شیشه‌های دوجداره پی برد؟ با یک تست ساده می‌توان به پاسخ این سؤال رسید. فقط کافی است که دمای لایه بیرونی شیشه را با لایه درونی مقایسه کنید. اگر دمای لایه بیرونی کمتر از دمای لایه درونی بود به این معنی است که گاز آرگون وجود دارد و عایق‌بندی به خوبی انجام شده است.

پنجره دوجداره با گاز آرگون یا بدون گاز آرگون چقدر است؟

پنجره دوجداره با گاز آرگون یا بدون گاز آرگون چقدر است؟

در واقع می‌توان گفت که پنجره بدون گاز آرگون هیچ معنایی ندارد. زیرا دوجداره بودن آن به معنی ایجاد فضای مناسب برای تزریق گاز است. پنجره‌هایی که فاقد گاز آرگون هستند از کاربرد کمتر و قیمت پایین‌تری برخوردار هستند. اما پنجره‌هایی که از گاز آرگون پر شده باشند از نظر عایق بودن در جایگاه بسیار عالی قرار دارند و طبیعتا قیمت آن‌ها نیز بیشتر است.

تشخیص وجود گاز آرگون در شیشه دوجداره چگونه انجام می‌شود؟

تشخیص وجود گاز آرگون در شیشه دوجداره چگونه انجام می‌شود؟

اگر بتوانید تشخیص آرگون در شیشه دوجداره را به خوبی انجام دهید به شما کمک می‌کند تا نظارت بهتری بر عملکرد آن داشته باشید. در پنجره‌هایی که از این گاز استفاده می‌شود از فاصله دهنده‌ها یا اسپیسر‌ها کمک گرفته می‌شود. این ابزار به منظور نگهداری هر چه بیشتر گاز آرگون تعبیه شده و می‌تواند درصد عایق بودن آن را افزایش دهد. برخی از اسپیسر‌ها به صورت آلومینیومی هستند و دارای سوپاپ‌هایی به منظور تزریق گاز می‌باشند. این آلیاژ نسبت به آلیاژ‌های دیگری که در تولید فاصله دهنده‌ها استفاده می‌شود از قیمت بالاتری برخوردار است و در اغلب پنجره‌های ساخته شده با پروفیل upvc کاربرد دارد. یکی دیگر از روش‌های تشخیص وجود گاز آرگون در شیشه دوجداره بررسی اختلاف دما در لایه بیرونی و درونی شیشه است که در بخش به آن اشاره کردیم.

دسته بندی: اخبار

مقالات مشابه

نظرات کاربران

ارتباط با بوتیا صنعت
ارسال از طریق واتساپ