نمای شیشه ای ساختمان؛ بررسی مزایا و معایب آن

نمای شیشه‌ای ساختمان - بررسی مزایا و معایب آن

نمای شیشه ای ساختمان به عنوان مدرن‌ترین نما شناخته می‌شود که نه تنها از طرفداران بی‌شماری برخوردار است بلکه زیبایی آن شگفت‌انگیز است. هنگامی که یک نما، دارای حداقل ۶۰٪ از پوشش شیشه باشد به آن نمای شیشه ای گفته می‌شود. این نوع از نما، دارای انواع مختلفی است که در این مطلب به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت. علاوه بر آن به مزایا و معایب این نمای زیبا نیز اشاره می‌کنیم. نیز جالب است بدانید که نمای شیشه ای ساختمان می‌تواند در نقش عایق صوتی و حرارتی نیز ظاهر شود و از نظر رنگ و طرح، دارای تنوع بی‌نظیری است. اگر بخواهیم متریال شیشه را با سایر متریال نما از جمله سنگ و آجر مقایسه کنیم باید بگوییم که از اضافات کمتری برخوردار است.

معرفی نمای شیشه ای ساختمان

معرفی نمای شیشه‌ای ساختمان

در حال حاضر نمای شیشه ای ساختمان به عنوان مدرن‌ترین نما برای انواع ساختمان‌های تجاری، مسکونی، اداری، تفریحی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. بکارگیری از شیشه و آلیاژ آلومینیوم از ویژگی‌های منحصر به فرد این نما محسوب می‌شود. افرادی که در این ساختمان‌ها سکونت دارند از حداکثر نور در روز بهره‌مند می‌باشند. برخی از افراد تصور می‌کنند که استفاده از نمای شیشه ای ساختمان امنیت کمتری نسبت به سایر متریال از جمله آجر و سنگ دارد. در صورتی که شیشه‌های بکار رفته در آن از استحکام بی‌نظیری برخوردار هستند و می‌توانند ایمنی کلی ساختمان را افزایش دهند.
ساختمان‌هایی که از شیشه دوجداره یا انواع آن برای نما بهره می‌گیرند باید از پنجره دوجداره و شیشه دوجداره دکوراتیو برای ساختمان استفاده کنند تا جلوه بیرونی نما از بین نرود. پنجره‌های ریلی نیز گزینه مناسبی خواهند بود. قیمت پنجره دوجداره ریلی نسبت به سایر مدل‌ها از جمله پنجره فولکس واگنی کمتر است.

نمای شیشه ای فریم لس

در نمای شیشه ای فریم لس از پروفیل‌های فلزی و شبکه‌بندی شده استفاده می‌شود و سپس فریم نما در داخل شبکه‌ها تعبیه می‌شود. همان طور که از نام این نما پیداست از لاستیک‌های مخفی برای آب‌بندی و هوابندی کمک گرفته می‌شود تا هیچ گونه فریم اضافی از بیرون قابل مشاهده نباشد. رنگ‌های متعددی که برای این فریم‌ها در نظر گرفته می‌شود باعث ایجاد حق انتخاب توسط مشتریان خواهد شد.
از مهم‌ترین کاربردهای نمای شیشه ای فریم لس در انواع ویلا می‌باشد. نصب آسان شیشه‌های فریم لس، سهولت در تعویض شیشه، عدم انتقال تنش سازه به شیشه و عملکرد مستقل هر کدام از فریم‌ها از مزایای آن محسوب می‌شود.

💡 مطالعه بیشتر: آموزش عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون + بررسی مزایا و معایب آن

نمای شیشه ای کرتین وال

نمای شیشه‌ای کرتین وال

از دیگر انواع نمای شیشه ای ساختمان می‌توان به نمای کرتین وال اشاره کرد. در این نما نیز از پروفیل‌های آلومنیومی بهره گرفته می‌شود و لاستیک‌های آب‌بندی و هوابندی از مهم‌ترین متعلقات نصب خواهد بود. در این نما می‌توان از انواع شیشه دوجداره با ضخامت ۱۸ الی ۴۰ میلی متر استفاده کرد. هر چه میزان ضخامت این شیشه‌ها بیشتر باشد قیمت نهایی نمای ساختمان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
نمای کرتین وال مزایای زیادی دارد که شامل امکان محاسبه فشار باد و فشار مرده بر روی سازه خواهد بود. این موضوع با استفاده از نرم افزارهای اختصاصی قابل محاسبه است که در نهایت سبب افزایش ایمنی نما در برابر عوامل محیطی از جمله خطرات جوی خواهد شد. نمای کرتین وال عایق رطوبت، حرارت و صوت می‌باشد که می‌توانید برای افزایش ایمنی و عایق، از شیشه سه جداره بجای دو جداره استفاده کنید.

💡 مطالعه بیشتر: آشنایی با استین گلس و کاربرد آن در پنجره دوجداره

نمای شیشه ای اسپایدر

نمای اسپایدر یکی از محبوب‌ترین و متداول‌ترین انواع نمای شیشه ای ساختمان است. در این طرح از شیشه لمنیت شده بهره گرفته می‌شود که شامل دو لایه شیشه سکوریت ۶ میلی متری می‌ باشد. یک لایه طلق در بین دوجداره قرار می‌گیرد که امنیت آن را افزایش می‌دهد. هم اکنون نمای اسپایدر در فروشگاه‌ها و ساختمان‌های تجاری کاربرد زیادی دارد و برای نصب و اجرا به کمترین میزان از فریم و فلزات نیاز است. امنیت این نوع از نما مثال زدنی است و از ویژگی‌های منحصر به فرد آن می‌توان به انعطاف پذیری، سهولت در نصب، شفافیت، دوام و عمر طولانی، زیبایی و ضد زنگ بودن آن اشاره کرد.

کاربرد پنجره دوجداره در نمای شیشه ای ساختمان

کاربرد پنجره دوجداره در نمای شیشه‌ای ساختمان

در سال‌های اخیر شاهد جایگزینی پنجره‌های دوجداره با فریم‌های قدیمی و آهنی هستیم. از نظر شما علت این امر چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که استفاده از پنجره‌های دوجداره علاوه بر عایق بودن می‌تواند سبب استفاده بهینه از نور خورشید در طول روز شود. قاب‌هایی که برای پنجره دوجداره طراحی شده سبب می‌شود تا نمای بیرونی ساختمان زیبایی بیشتری داشته باشد. مخصوصا اگر از نمای شیشه ای ساختمان استفاده می‌کنید واجب است از این پنجره‌ها بهره بگیرید تا نمای بیرونی زیبایی خود را حفظ کند. فریم‌هایی که برای پنجره‌های دوجداره انتخاب می‌شود باید کاملا تراز و شاقول باشند و فاقد خمیدگی و پیچیدگی باشند تا به خوبی در محل نصب قرار بگیرند. اگر این نکته را نادیده بگیرید قطعا شاهد عملکرد منفی پنجره و تاثیرگذاری نامناسب آن بر نمای ساختمان خواهید بود.

💡 مطالعه بیشتر: آشنایی با پنجره خلیجی و کاربرد های جالب آن

استفاده از شیشه در نمای ساختمان چه مزایا و معایبی دارد؟

استفاده از شیشه در نمای ساختمان چه مزایا و معایبی دارد؟

نمای شیشه ای ساختمان علی رغم تمام زیبایی و جذابیتی که ایجاد می‌کند دارای مزایا و معایبی است که قصد داریم در این بخش به آن اشاره کنیم. توصیه می‌کنیم قبل از انتخاب این نما برای ساختمان تجاری، مسکونی، اداری و… ابتدا به خوبی با مزایا و معایب آن آشنا شوید تا در انتخاب خود دچار اشتباه نشوید.

مزایا

  • بار مرده را در ساختمان‌های بسیار مرتفع کاهش می‌دهد و این امر می‌تواند سبب افزایش ایمنی و مقاومت ساختمان شود.
  • سرعت اجرای نمای شیشه ای بیشتر از سایر نماها از جمله سنگی، سیمانی، آجری و… می‌باشد و این موضوع می‌تواند روند اتمام پروژه را سریع‌تر کند.
  • ساختمان‌هایی که از نمای شیشه ای بهره‌مند هستند از نور طبیعی در طول روز برخوردار خواهند بود و این امر برای ساکنین بسیار خوشایند است. همچنین مشاهده منظره و چشم‌انداز از دیگر مزایای نمای شیشه ای ساختمان محسوب می‌شود.
  • کاهش آلودگی‌های صوتی و ایجاد سیستم تهویه طبیعی سبب شده تا افرادی که در مراکز شهرهای بزرگ ساکن هستند تمایل زیادی به این نوع نما داشته باشند.

💡 مطالعه بیشتر: پنجره هوشمند و بررسی کاربردهای جالب آن

معایب

  • نمای شیشه ای از ضریب هدایت حرارتی بالایی برخوردار است. به این معنا که جابجایی بین هوای گرم و سطح سرد شیشه زیاد است و همین امر سبب می‌شود تا برای گرم نگه داشتن فضای داخل، نیاز به مصرف انرژی بیشتری داشته باشیم. البته شیشه‌هایی تولید شده‌اند که جاذب حرارت هستند و می‌توانند ضریب هدایت حرارتی کمتری داشته باشند اما به طور کلی در مقایسه با سایر نماها نیاز به مصرف بیشتر انرژی خواهیم داشت.
  • هزینه نمای شیشه ای نسبت به سایر نماهای سنگی و آجری بسیار بیشتر است. به همین دلیل اغلب سازندگان ساختمان این نما را از نظر اقتصادی مناسب و مقرون به صرفه نمی‌دانند.
  • هزینه تعمیر، بازرسی، نگهداری و تمیز نگهداشتن شیشه‌ها در مقایسه با سایر نماها بسیار بیشتر است. تمیز کردن این نما توسط افرادی انجام می‌شود که در ارتفاع کار می‌کنند و اصطلاحا راپل کار نام دارند.
  • نمای شیشه ای در فصل سرما می‌تواند آسایش ساکنین را دچار اختلال کند زیرا مقاومت حرارتی شیشه پایین است و می‌تواند هوای فضای داخلی را سرد کند.
دسته بندی: مقالات

مقالات مشابه

نظرات کاربران

ارتباط با بوتیا صنعت
ارسال از طریق واتساپ