
نمای کرتین وال یکی از صدها و هزاران انواع نمای ساختمان به شمار میرود که ویژگیهای منحصر به فردی دارد. نمای ساختمان به عنوان بیرونیترین جلوه آن، نقش مهمی در زیبایی، جذابیت و عایقبندی آن ایفا میکند. به طور معمول نما بر اساس شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی، سلیقه افراد و میزان بودجه طراحی میشود و به منزله یک لایه محافظ برای ساختمان به حساب میآید. نمای کرتین وال به نام نمای شیشهای نیز معرفی میشود و یک سازه خودایستا میباشد. این نما قادر است وزن بالای شیشه را متحمل شود و هیچ گونه بار اضافهای برای ساختمان نداشته باشد. در این مطلب قصد داریم به بررسی جوانب مختلف این سازه از جمله انواع آن، مزایا و… بپردازیم.
نمای کرتین وال چیست؟
نمای کرتین وال به عنوان یکی از محبوبترین و مدرنترین نماهای ساختمانی محسوب میشود و به نام نمای لامل نیز معرفی شده است. نمای کرتین وال یک نمای خود ایستا میباشد. منظور از نمای خود ایستا این است که قادر به تحمل وزن بالای شیشه میباشد و هیچ بار مردهای را به ساختمان تحمیل نمیکند. جالب است بدانید که اگر این نوع نما به شکل اصولی اجرا و پیادهسازی شود مشکلاتی از قبیل طوفان، بارندگی و… متوجه ساختمان نمیشود و فقط لایه بیرونی آن را تحت الشعاع قرار میدهد. اگر علاوه بر استفاده از این نما، اقدام به خرید پنجره دوجداره یا پروفیل upvc کنید میزان صرفه جویی در مصرف انرژی به مقدار چشمگیری کاهش پیدا میکند.
در نمای ساختمانی کرتین وال از ترکیب آلومینیوم و شیشه استفاده میشود. به همین دلیل وزن کلی ساختمان را کاهش میدهد و جزو نماهای خشک محسوب میشود. نسل قبلی این نما، به نام فریم لس روی آهن نامیده شده بود که علی رغم زیبایی، از مشکلات متعددی در خصوص آببندی و هوابندی برخوردار بود. به همین دلیل در مدت زمانی کوتاه، شاهد جایگزینی آن با کرتین وال بودیم.
💡 مطالعه بیشتر: قاب پنجره دوجداره چیست و چه تاثیری بر زیبایی ساختمان دارد؟
انواع کرتین وال
شاید این سوال در ذهن شما به وجود آمده باشد که تفاوت بین انواع کرتین وال چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که مهمترین تفاوت آنها در شیوه تثبیت در فضای مابین لامل میباشد. این امر باعث ایجاد تفاوت در اتمام کار و ظاهر آن خواهد شد. لازم به ذکر است که تمام سیستمهای کرتین وال قابلیت نصب لوور یا پوسته دوم را دارند.
فیس کپ
در نمای فیس کپ باید پس از نصب لاملهای عمودی و افقی، شیشههای نما را در فضای بین لاملها قرار دهید و بعد از آن، مصالحی به نام کپ یا درپوش را در محل خود فیکس کنید. لازم به ذکر است که اتصال مخفی آنها با دماغه لامل نیز در محل فیکس خواهد شد.
کپ یا درپوشها از اشکال مختلفی نظیر مستطیل، گرد، دوکی و… برخوردار هستند و در طول عمقهای متفاوتی نسبت به یکدیگر نصب میشوند. عرض کپها بیشتر از ۵ سانتی متر نیست و جنس آنها از آلومینیوم است. رنگبندی در آنها وجود دارد و زیبایی خاصی به نمای کرتین وال میبخشند. هنگام استفاده از کرتین وال میتوانید از پنجره آلومینیومی نیز استفاده کنید.
فریم لس
در نمای فریم لس از کپ یا درپوش استفاده نمیکنند و برای تثبیت شیشه در جای خود از چسبهای مخصوص استراکچرال بهره میگیرند. بعد از مدولبندی با لامل، شیشهها در کلاف آلومینیومی قرار میگیرند و بعد از آن در فضای بین لاملها فیکس میشوند. ظاهر این نما، سطحی یکنواخت از شیشه میباشد و فضای خالی بین هر مدول که معمولا کمتر از ۲ سانتی متر است با چسب EPDM پر میشود.
💡 مطالعه بیشتر: نمای شیشهای ساختمان – بررسی مزایا و معایب آن
سمی فریم لس
در این نوع از نما، طرح معماری در جهت عمودی یا افقی از درپوش تثبیت میشود و ترکیبی بسیار زیبا و منحصر به فرد به وجود میآورد. در نمای سمی فریم لس نیز از چسب مخصوص استفاده میشود.
وال یوچنل
نمای وال یوچنل به عنوان یکی از زیرشاخههای نمای فریم لس شناخته میشود. اما یک تفاوت عمده میان آن هاست کهعدم وجود آلومینیوم در نمای وال یوچنل است. در این نما از اسپیسر مخصوص شیشه استفاده مب شود. نمای وال یوچنل به دلیل ساختاری که دارد در ساختمانهای بیشتر از ۲۰ متر اجرا نمیشود.
مزایای نصب نمای کرتین وال
زیبایی: نمای شیشهای یا کرتین وال، از نظر زیبایی در میان سایر نماها، جایگاه ویژهای دارد. زیرا خطوط منظم در آن وجود دارد و از نظر طراحی، بسیار منعطف است. استفاده از شیشه در طراحی نمای ساختمان دست معماران را بازتر میگذارد تا بتوانند طرح جسورانهتری را پیادهسازی کنند.
وزن کم: همان طور که میدانید هیچ کدام از ساختمانها نباید دارای وزن اضافه باشند تا در مواقعی مانند زلزله یا طوفان بتوانند مقاومت خود را حفظ کنند. نمای کرتین وال جزو سبکترین نماهای ساختمانی محسوب میشوند که از محبوبیت بسیار زیادی نیز برخوردار است.
امنیت: بسیاری از افراد تصور میکنند که استفاده از شیشه در نمای ساختمان، ایمنی آن را کاهش میدهد. در صورتی که این باور کاملا غلط است. ثبات و ایمنی نمای کرتین وال در برابر عواملی همچون انبساط، انقباض، طوفان و… مثال زدنی است.
شفافیت: هنگامی که از کرتین وال برای ساختمانهای مسکونی، اداری و تفریحی استفاده میشود از حداکثر نور طبیعی خورشید برخوردار خواهید شد. این امر میتواند باعث صرفه جویی در مصرف برق نیز بشود. زیرا تابش نور خورشید به کورترین نقطه نیز امکانپذیر است. علاوه بر آن عملکرد حرارتی کرتین وال نیز بسیار مناسب است.
هزینه نگهداری کم: همان طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم اگر کرتین وال به طور صحیح و اصولی اجرا و پیادهسازی شود هزینه نگهداری و استهلاک آن بسیار کم خواهد بود.
💡 مطالعه بیشتر: آموزش عایق کردن پنجره با چسب سیلیکون + بررسی مزایا و معایب آن
اهمیت چسب در نمای کرتین وال
بهترین چسبی که برای اجرا کرتین وال مورد استفاده قرار میگیرد چسب سیلیکونی دوجزئی است. این چسب در عملیات دوجدارهسازی شیشهها نیز کاربرد دارد. این چسب تزریقی است که در آن دو جزء با نسبت دقیق و صحیح با یکدیگر ترکیب میشوند. این ماده با توسط افراد ماهر به درزهای نما تزریق شود تا عملکرد نما حفظ شود. در غیر این صورت چسبندگی قابل قبولی را نخواهد داشت و سازه شیشهای از امنیت کافی برخوردار نخواهد بود. اگر چسب به شیوه صحیح بکار برده شود در برابر تابش اشعههای مضر خورشید مانند فرابنفش و تغییرات دمایی از مقاومت عالی برخوردار خواهد بود.
نظرات کاربران